Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΕΥΔΑΠ: Το Δημόσιο εξετάζει όλες τις στρατηγικές επιλογές - ΕΥΑΘ: Διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί συγχώνευσης

ΕΥΔΑΠ: Το Δημόσιο εξετάζει όλες τις στρατηγικές επιλογές - ΕΥΑΘ: Διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί συγχώνευσης
Απάντηση της εταιρείας έπειτα από σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
Προς εξέταση είναι όλες οι στατηγικές επιλογές για την ΕΥΔΑΠ στο πλαίσιο του επενδυτικού και επιχειρηματικού σχεδίου, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση, σύμφωνα με ανακοίνωσή της εταιρείας.
Ειδκότερα η ΕΥΔΑΠ, μετά από σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σε συνέχεια δημοσιευμάτων περί συγχώνευση της με την ΕΥΑΘ σημειώνει, ότι «όσον αφορά στα εν λόγω δημοσιεύματα, η διερεύνηση ενός τέτοιου εγχειρήματος αφορά προεχόντως στον βασικό μέτοχο της Εταιρείας, ο οποίος εξετάζει την καλύτερη δυνατή στρατηγική επιλογή και από τον οποίο η ΕΥΔΑΠ θα λάβει σχετικές κατευθύνσεις, γιατί, όπως και στα δημοσιεύματα αυτά αναφέρεται, ο όλος σχεδιασμός ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο».
«Επομένως, η Εταιρεία γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι μέχρι σήμερα δεν τελεί σε γνώση της ορισμένη απόφαση ή κατεύθυνση μεταξύ των στρατηγικών επιλογών που εξετάζονται.
Σε κάθε περίπτωση, απώτερος στόχος της ΕΥΔΑΠ είναι η συνεχής ενδυνάμωση της εταιρείας και η κερδοφόρα ανάπτυξή της, προς όφελος των πελατών, του βασικού της μετόχου που είναι το Ελληνικό Δημόσιο, των λοιπών μετόχων της και των εργαζομένων της» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι από την πλευρά της ΕΥΑΘ με ανακοίνωση της διαψεύδει τα δημοσιεύματα για πιθανή συνεργασία - συγχώνευση με ΕΥΔΑΠ.
Ειδικότερα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η πληροφόρηση της ΕΥΑΘ για το θέμα προέρχεται αποκλειστικά και μόνον από τα σχετικά δημοσιεύματα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης