Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σερβία: Πρωτοφανής κακοκαιρία πλήττει τα ανατολικά της χώρας - Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της

Σερβία: Πρωτοφανής κακοκαιρία πλήττει τα ανατολικά της χώρας - Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της
Σε κατάσταση έκτκατης ανάγκης έχουν κηρυχθεί τρεις δήμοι της περιοχής
Οι σφοδρές καταιγίδες είχαν ως αποτέλεσμα μία ηλικιωμένη γυναίκα να χάσει τη ζωή της, καθώς η ισχυρή κακοκαιρία συνεχίζει να πλήττει την ανατολική Σερβία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν παρασύρθηκε από ορμητικό χείμαρρο, αν και πρόκειται για ανεξακρίβωτη ακόμα γνωμάτευση.
Η κακοκαιρία έφτασε σε τέτοια επίπεδα, που ανάγκασε το υπουργείο Εσωτερικών να απομακρύνει πάνω από 365 πολίτες από τα σπίτια τους, με τη χρήση, μάλιστα, και ελικοπτέρων και σκαφών, ενώ οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού συνεχίζονται.
Στην πόλη Κλάντοβο, όπου σημειώθηκε και το τραγικό συμβάν, πάνω από χίλια σπίτια έχουν πλημμυρίσει, ενώ η πόλη είναι σχεδόν αποκομμένη από την υπόλοιπη χώρα.
Να σημειωθεί ότι η κακοκαιρία είχε και υλικές ζημιές, με δύο γκρεμισμένες γέφυρες και κατεστραμμένα τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου, ενώ και ο υδροηλεκτρικός σταθμός Τζέρνταπ 1, διέκοψε τη λειτουργία του, λόγω σοβαρών φθορών.
Οι αρχές κήρυξαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τους δήμους Κλάντοβο, Νέγκοτιν και Μάιντανπεκ, όπου συνεχίζεται η πρωτοφανής κακοκαιρία, με αποτέλεσμα η ροή του Δούναβη να έχει φθάσει τα 8 χιλ. κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης