Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ευτ. Βασιλάκης: Η Aegean Airlines θα ωφεληθεί από την ιδιωτικοποίηση της Cyprus Airways – Ισχυρό το ενδιαφέρον για την κυπριακή αγορά

tags :
Ευτ. Βασιλάκης: Η Aegean Airlines θα ωφεληθεί από την ιδιωτικοποίηση της Cyprus Airways – Ισχυρό το ενδιαφέρον για την κυπριακή αγορά
Το συμφέρον της Aegean συνδέεται περισσότερο με τις προοπτικές της κυπριακής αγοράς
Η Aegean Airlines θα μπορούσε να ωφεληθεί από την ιδιωτικοποίηση της Cyprus Airways, ακόμη και αν δεν αποκτήσει τελικά τον φορέα, καθώς η διαδικασία ανοίγει το δρόμο για την επανεξέταση των τελών και των πολιτικών των αεροδρομίων.
Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Αντιπρόεδρος της Aegean, Ευτύχιος Βασιλάκης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το συμφέρον της Aegean συνδέεται περισσότερο με τις προοπτικές της κυπριακής αγοράς.
"Η συρρίκνωση της Cyprus Airways είναι τόσο βαθιά που δεν μπορούμε να πούμε ότι η εταιρεία προσφέρει τεράστιο ενδιαφέρον για μας", είπε ο Βασιλάκης.
«Η αγορά είναι που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον", πρόσθεσε.
Η Aegean, η οποία πέρυσι απορρόφησε την Olympic Air, δήλωσε τον Ιούλιο ότι μπορεί να καταθέσει ενδιαφέρον για την αγορά μετοχών ή περιουσιακών στοιχείων από της Cyprus Airways.
Επίσης, η Ryanair Holdings, ο κύριος ανταγωνιστής της Aegean στην ελληνική αγορά, είχε δηλώσει τον Αύγουστο ότι είναι επίσης μεταξύ εκείνων που ενδιαφέρονται για την αγορά της Λευκωσίας.

Κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Ο Βασιλάκης αναφέρει και στις επιπτώσεις που έχουν οι εμπορικές κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της Ρωσία, η οποία είναι η έκτη μεγαλύτερη αγορά της Aegean.
"Είναι μια ανησυχία αν και το αποτέλεσμα θα μπορούσε να αντισταθμιστεί από την αύξηση άλλων προορισμών", ανέφερε ο Βασιλάκης, σημειώνοντας ότι η Γερμανία έχει κάνει το «μεγαλύτερο comeback» στον τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα.
Η Ελλάδα χρειάζεται να παρατείνει την περίοδο αιχμής της τουριστικής περιόδου της πέρα από το καλοκαίρι για να διατηρήσει τις τιμές και την απασχόληση στον κλάδο, πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Aegean.
Τέλος, ανέφερε ότι αυτό το χειμώνα η Aegean θα πειραματιστεί με τη διατήρηση, των μέχρι τώρα εποχιακών πτήσεων σε προορισμούς όπως η Κοπεγχάγη, η Στοκχόλμη, η Ζυρίχη και το Αμπού Ντάμπι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης