Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Γιακουμάτος (υφ. Ανάπτυξης): Υπό επανεξέταση η ρύθμιση για το γάλα – Στο 1,10 ευρώ το λίτρο εκτιμά την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Γ. Γιακουμάτος (υφ. Ανάπτυξης): Υπό επανεξέταση η ρύθμιση για το γάλα – Στο 1,10 ευρώ το λίτρο εκτιμά την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης
Για τις ειδικές κατηγορίες εκτίμησε την τιμή στο 0,80 ευρώ το λίτρο
Στο 1,10 ευρώ εκτιμά ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ στο 0,80 ευρώ το λίτρο για τις ειδικές κατηγορίες.
Όπως επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε και σε σχέση με την αγορά των καυσίμων, σημείωσε ότι το 95% των πρατηρίων έχει εγκαταστήσει συστήματα εισροών-εκροών και πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη κατάρτιση υπουργικής απόφασης για την εγκατάσταση του συστήματος σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Όσον αφορά τις τιμές του γάλακτος τόνισε ότι σε όλα τα σούπερ μάρκετ είναι μειωμένες κατά 5-10% από τις 22 Σεπτεμβρίου και συμπλήρωσε ότι οι επιχειρήσεις, τόσο οι γαλακτοβιομηχανίες όσο και τα σούπερ μάρκετ, ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του υπουργείου στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης να προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών.
Σε ό,τι αφορά την επιτυχία του μέτρου της επιμήκυνσης του χρόνου ζωής του φρέσκου γάλακτος, για μείωση των τιμών, ο υφυπουργός δεν θέλησε να το σχολιάσει, ωστόσο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ο νόμος να τεθεί υπό επανεξέταση τον Δεκέμβριο, όπως προβλέπεται και στη ρύθμιση.
Σημειώνεται ότι στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν και εκπρόσωποι της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών και ανακοινώθηκε ότι από τον Οκτώβριο, η αγορά θα αποστέλλει σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ στα σπίτια καταναλωτών που έχουν κάνει ηλεκτρονική παραγγελία και εντός Αττικής, που τα προϊόντα με μόνη επιβάρυνση ένα ευρώ.
Επίσης ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας θα διανείμει σε επτά σχολεία Αττικής και Θεσσαλονίκης δωρεάν φρούτα σε 7.000 μαθητές έπειτα από συμφωνία με το υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο προγράμματος για την εξοικείωση των μαθητών με την υγιεινή ζωή.
Όσον αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές υπεραμύνθηκε της υπουργικής απόφασης, σημειώνοντας ότι αναμένει την απόφαση του ΣτΕ που θα εκδικαστεί στις 7 Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης