Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ανακάμπτει σήμερα η μετοχή της MIG - Οι μεγάλοι θεσμικοί δείχνουν εμπράκτως την εμπιστοσύνη τους διακρατώντας τις θέσεις τους

tags :
Ανακάμπτει σήμερα η μετοχή της MIG - Οι μεγάλοι θεσμικοί δείχνουν εμπράκτως την εμπιστοσύνη τους διακρατώντας τις θέσεις τους
Πολλοί επενδυτές ρωτάνε για την MIG γιατί σε σχέση με άλλες εταιρίες είναι ….μια ειδική εταιρία με πολύ παρελθόν και ακόμη περισσότερο μέλλον....
(upd3)Ανακάμπτει σήμερα η μετοχή της MIG, κινούμενη στα 0,3110 ευρώ με άνοδο +7%, με τους ξένους επενδυτές να δείχνουν εμπράκτως την εμπιστοσύνη τους στην δυναμική του ομίλου.
Η πρόσφατη διόρθωση κατά -30% από τις 8 Σεπτεμβρίου 2014, με την τιμή να φτάνει στα 0,2890 ευρώ διαμορφώνοντας την κεφαλαιοποίηση στα 270 εκατ, δεν αποτελεί….μια ειδική περίπτωση.
Η πτώση είναι απόρροια της γενικότερης πτώσης της αγοράς.
Ειδικά χθες π.χ. 1 Οκτωβρίου του 2014 τα ΕΛΠΕ έκλεισαν με απώλειες -4%, η ΕΥΔΑΠ -5%, η Intralot -6,25% και η ΔΕΗ -3,72%.
Μετοχές που επηρεάζονται από την μεταβλητότητα της αγοράς όπως η MIG είναι εύλογο σε μια συγκυρία γενικευμένης πτώσης να δέχονται πιέσεις.
Όμως το ενδιαφέρον στοιχείο είναι να εξακριβωθεί ποιοι είναι αυτοί που πουλάνε μετοχές της MIG;
Αυτό που εξακριβώνεται είναι ότι όλοι οι μεγάλοι θεσμικοί αλλά και μικρότεροι επενδυτές π.χ. που κατέχουν 1% στην MIG δεν πουλάνε.
Με τον τρόπο τους δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στην εταιρία.
Ποιοι πουλάνε;
Έλληνες επενδυτές και ίσως ορισμένα hedge funds που κατέχουν πολύ λίγες μετοχές της MIG  π.χ. από 500 χιλ έως 1 εκατ μετοχές κατά ορισμένες χρηματιστηριακές πηγές.
Οι ανησυχίες ότι έχουν χτυπηθεί πολλά margin calls δεν επιβεβαιώνεται, υπάρχουν κάποιες πιέσεις στα margins αλλά χωρίς ακρότητες.
Πολλοί επενδυτές ρωτάνε για την MIG γιατί σε σχέση με άλλες εταιρίες είναι ….μια ειδική εταιρία με πολύ παρελθόν και ακόμη περισσότερο μέλλον.
Ως βασικό στοιχείο που είναι αξιόπιστο είναι ότι οι μεγάλοι επενδυτές στρατηγικοί ή θεσμικοί στην MIG παραμένουν σταθερά στον τίτλο δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την εμπιστοσύνη τους.

(πρώτη ενημέρωση 2 Οκτωβρίου 2014, 08:14)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης