Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επενδύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ σχεδιάζει η Grivalia σε ορίζοντα 3ετίας - Στα 1,3 δισ. ευρώ το χαρτοφυλάκιο ακινήτων

Επενδύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ σχεδιάζει η Grivalia σε ορίζοντα 3ετίας  - Στα 1,3 δισ. ευρώ το χαρτοφυλάκιο ακινήτων
Σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, τρία βασικά κτίρια, ηΓΑΔΑ, το Γενικό Χημείο Κράτους και το υπουργείο Υγείας
Grivalia είναι η νέα ονομασία της Eurobank Properties, με την εταιρεία να στοχεύει σε επενδύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα τριετίας, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο στη συνέντευξη τύπου της εταιρείας για τη νέα εποχή.
Ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Μπέρτσος, τόνισε ότι η εταιρεία το 2008 βρισκόταν στην 40η θέση, σε κεφαλαιοποίηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ σήμερα βρίσκεται στην 11η θέση.
Όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) της εταιρείας, Γ. Χρυσικός, η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει 400-500 εκατ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια στην Ελλάδα, γραφεία, εμπορικά και logistics, αλλά όχι στην αγορά κατοικίας.
Όσον αφορά τα 14 ακίνητα που απέκτησε από το ελληνικό δημόσιο, βρίσκεται ήδη σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, τριών βασικών κτιρίων, της ΓΑΔΑ, του Γενικού Χημείο Κράτους και του υπουργείου Υγείας.
Η εταιρεία στοχεύει στη διαχείριση χαρτοφυλακίου ακινήτων 1,3 δισ. ευρώ για τα επόμενα χρόνια, ενώ όπως επισημάνθηκε, εκτός από την Ελλάδα, διαθέτει ακίνητη περιουσία σε Σερβία και Ρουμανία.
Στο μετοχικό κεφάλαιο συμμετέχουν με 41,5% η Fiarfax και 11,16% η Eurobank, ενώ 14,27% κατέχουν οι ξένοι θεσμικοί.
Σήμερα η αξία του χαρτοφυλακίου διαμορφώνεται στα 726 εκατ. ευρώ, τα ταμειακά διαθέσιμα στα 165 εκατ. ευρώ, ο δανεισμός στα 68 εκατ. ενώ τα έσοδα στα 58 εκατ. ευρώ.
Τέλος, η εταιρεία λέει «όχι» στο κομμάτι των τουριστικών ακινήτων αλλά «ναι» στις αποκρατικοποιήσεις που θα ακολουθήσουν.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης