Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ένας χρόνος συνένωσης Aegean με Olympic Air - Δυναμική ανάπτυξη με έμπρακτα αποτελέσματα στην ελληνική οικονομία

tags :
Ένας χρόνος συνένωσης Aegean με Olympic Air - Δυναμική ανάπτυξη με έμπρακτα αποτελέσματα στην ελληνική οικονομία
Ένα χρόνο μετά τη συνένωση, η AEGEAN μετρά 50 αεροσκάφη, 9,8 εκ. επιβάτες, 2400 εργαζομένους και 2 τεχνικά hangars!
Η AEGEAN ένα χρόνο μετά τη συνένωσή της με την Olympic Air, έχει εισέλθει πλέον σε νέα τροχιά ανάπτυξης.
Διασφαλίζοντας την πλήρη κάλυψη του εσωτερικού της χώρας και επενδύοντας συνεχώς στη στρατηγική της εξωστρέφειας με ενίσχυση του δικτύου του εξωτερικού, η εταιρεία συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας.
Ένα χρόνο μετά τη συνένωση, η AEGEAN μετρά 50 αεροσκάφη, 9,8 εκ. επιβάτες, 2400 εργαζομένους και 2 τεχνικά hangars.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι για την περίοδο 2015-2016 η εταιρεία επενδύει $300εκ. για την προσθήκη 7 ολοκαίνουργιων Airbus A320ceos στο στόλο της.
Η ενισχυμένη δραστηριότητα και οι συνέργειες που προέκυψαν είχαν ως αποτέλεσμα η AEGEAN και η Οlympic Αir να καλύπτουν συνολικά, από κοινού, το 2014 ένα δίκτυο 120 προορισμών εξωτερικού και εσωτερικού σε 33 χώρες με 13 εκατ. διαθέσιμες θέσεις, 1,2 εκατ. περισσότερες από την αρχή της συνένωσης.
Παράλληλα, κάνοντας πράξη τη δέσμευσή της για καθολική κάλυψη του εσωτερικού της χώρας, η AEGEAN καλύπτει μέσα από τα δρομολόγιά της 33 ελληνικούς προορισμούς, εξασφαλίζοντας την πρόσβαση και στο πιο μικρό νησί. Ειδικότερα, πέρα από τους κύριους προορισμούς που υπήρχε ανάπτυξη, σε μικρούς προορισμούς που πετούσε μόνο μία εταιρεία ο μέσος ναύλος μειώθηκε έως και 34%. Αντίστοιχα, παρουσιάστηκε σημαντική αύξηση της κίνησης. Ενδεικτικά, η κίνηση αυξήθηκε κατά 66% στην Κεφαλονιά, 36% στην Κάρπαθο και 44% στη Ζάκυνθο.
Συστηματική ήταν η συμβολή της AEGEAN κατά τον ένα αυτό χρόνο και στην προβολή της χώρας μας και την ανάπτυξη του τουρισμού. Μέσα από συντονισμένες προσπάθειες με φορείς όπως ο ΕΟΤ, ο ΣΕΤΕ, η Marketing Greece, ΕΞΑΑ, και η Συμμαχία για την Ελλάδα, καθώς και μέσα από το τα δικά της κανάλια, όπως το enter Greece, το νέο Inflight κανάλι της AEGEAN που προβάλλει τις ομορφιές και τον πολιτισμό της χώρας, η εταιρεία συνεχίζει να αποτελεί ουσιαστικό πυλώνα και υποστηρικτή του Ελληνικού Τουρισμού.
Με αφορμή την ολοκλήρωση ενός χρόνου από τη συνένωση με την Olympic Air, o Αντιπρόεδρος της AEGEAN κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, δήλωσε: «Μέσα σε ένα χρόνο κάναμε πράξη τη δέσμευσή μας για τη δημιουργία ενός ισχυρού ελληνικού αερομεταφορέα με 87 προορισμούς σε 32 χώρες, που διαθέτει έναν από τους νεότερους στόλους της αγοράς, με 42 παραλαβές νέων αεροσκαφών την περίοδο 2007 - 2016. Όλη η ομάδα των 2.400 εργαζομένων της εταιρείας αισθανόμαστε σήμερα την ανάγκη να ανανεώσουμε τη δέσμευσή μας απέναντι στην κοινωνία και τους επιβάτες μας, για δυναμική ανάπτυξη και ποιοτικές υπηρεσίες. Κάναμε καλή αρχή για τη δημιουργία μιας εταιρείας που θα στέκεται με αξιώσεις στο διεθνές περιβάλλον. Κάθε επόμενη χρονιά είναι μια πρόκληση για εμάς, που πρέπει να φέρνει νέους προορισμούς, καινοτόμες υπηρεσίες και ανταγωνιστικούς ναύλους με την παράλληλη ανάπτυξη των δυνατοτήτων της οργάνωσης της εταιρείας και των ανθρώπων μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης