Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λοβέρδος (υπ. Παιδείας): Δεν θα χαθεί ούτε μια εκπαιδευτική ώρα λόγω των καταλήψεων

Λοβέρδος (υπ. Παιδείας): Δεν θα χαθεί ούτε μια εκπαιδευτική ώρα λόγω των καταλήψεων
Τις εναλλακτικές ημέρες αναπλήρωσης των μαθημάτων σκιαγράφησε ο υπουργός Παιδείας
Διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να χαθεί ούτε μια ώρα από την εκπαιδευτική διαδικασία λόγω των καταλήψεων παρείχε για ακόμα μια φορά ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Λοβέρδος υποστήριξε ότι θα επαναφέρει σήμερα στη Βουλή «τον προηγούμενο νόμο σύμφωνα με τον οποίο ούτε μέρα, ούτε ώρα, ούτε εβδομάδα δεν θα χαθεί από την εκπαιδευτική διαδικασία.
Μάλιστα ο κ.Λοβέρδος έδωσε ως εναλλακτικές ημέρες αναπλήρωσης των μαθημάτων τόσο το Σάββατο και τα Χριστούγεννα όσο και την πενθήμερη εκδρομή και το Πάσχα.
Αναφορικά με αριθμητικά δεδομένα των καταλήψεων είπε ότι τη Δευτέρα τα υπό κατάληψη σχολεία ήταν 588, την Τρίτη 364 και «χθες οι εκπαιδευτικοί είχαν αρχαιρεσίες άρα δεν είχαμε μαθήματα».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ.Λοβέρδος και στα κενά στα σχολεία.
Υπενθύμισε ότι είχε ζητήσει 16.500 εκπαιδευτικούς αναπληρωτές και ξεκίνησε η χρονιά με 16.000 και 500 κενά, τα οποία όπως είπε, «με παρεμβάσεις, αιτήσεις συνταξιοδοτήσεως που έχουν γίνει μετά ή άδειες άνευ αποδοχών και λοιπές μορφές αποχής από τα καθήκοντα του καθενός φθάσαμε σε έναν αριθμό που μας επιτρέπει να πούμε ότι τα κενά για την επάρκεια -όχι για την πληρότητα που είναι περισσότερα- είναι 1.500».
Πάντως, αναγνώρισε ότι τα κενά αυτά δεν μπορούσαν να καλυφθούν.
«Δεν υπογράφω τις συνταξιοδοτήσεις. Όποιος έκανε αίτηση συνταξιοδότησης μετά την 31/8 δεν θα φύγει, θα περιμένει μέχρι το καλοκαίρι να φύγει. Θα πάρουμε πίσω από τους φορείς που έχουμε κάνει αποσπάσεις περίπου 200. Αυτός ο αριθμός μας φθάνει στους 400, θα μας μείνουν 1.100 κενά» είπε ο κ.Λοβέρδος, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι αναζητούνται μέθοδοι κάλυψης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης