Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Beta Securities: Θετικό, σε προσαρμοσμένη βάση, το γ' 3μηνο του 2014 για τα ΕΛΠΕ - Συνετή η διαχείριση του κόστους

Beta Securities: Θετικό, σε προσαρμοσμένη βάση, το γ' 3μηνο του 2014 για τα ΕΛΠΕ - Συνετή η διαχείριση του κόστους
Η Beta Securities επισημαίνει πως η παραγωγή των ΕΛΠΕ βρίσκεται σε αρκετά υψηλά επίπεδα
Θετικό χαρακτηρίζει η Beta Securities, σε προσαρμοσμένη βάση (on adjustment basis), το τρίτο τρίμηνο του 2014 για τα ΕΛΠΕ, σχολιάζοντας τα οικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο όμιλος.
Όπως επισημαίνει, σε ειδική ανάλυσή της, η χρηματιστηριακή, σε προσαρμοσμένη βάση το τρίτο τρίμηνο του 2014 κρίνεται θετικό για τα ΕΛΠΕ, μετά από τρία διαδοχικά τρίμηνα ζημιών.
Ταυτόχρονα, η Beta Securities επισημαίνει πως η παραγωγή βρίσκεται σε αρκετά υψηλά επίπεδα, γεγονός επίσης θετικό για τη λειτουργία και τις δραστηριότητες του ομίλου.
Η χρηματιστηριακή εκφράζει την ικανοποίησή της για την αύξηση των πωλήσεων, ενώ θεωρεί πως η τόνωση του τουριστικού κλάδου είχε θετικό αντίκτυπο στην πορεία διαμόρφωσης των μεγεθών των ΕΛΠΕ.
Σε άλλο σημείο της έκθεσής της, η Beta Securities χαρακτηρίζει συνετή τη διαχείριση του κόστους, γεγονός που έδωσε σημαντική ώθηση στα κέρδη EBITDA του ομίλου.
Όπως ήδη έχει αναφέρει το www.bankingnews.gr, συρρίκνωση ζημιών εμφάνισαν τα ΕΛΠΕ στο εννεάμηνο του 2014, αφού μειώθηκαν στα 139 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών ύψους 171 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του περασμένου έτους, 2013.
Σε ό,τι αφορά το τρίτο τρίμηνο του 2014, οι ζημιές διαμορφώθηκαν σε 51 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 2 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του 2013.
Στο τρίτο τρίμηνο τα συγκρίσιμα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 146 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης