Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης από την Fairfax στον όμιλο Μυτιληναίου - Με αγορές μετοχών αυξάνει το ποσοστό πάνω από 5,5%

Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης από την Fairfax στον όμιλο Μυτιληναίου - Με αγορές μετοχών αυξάνει το ποσοστό πάνω από 5,5%
Θυγατρικές της Fairfax προέβησαν σε αγορά συνολικά 185.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της Μυτιληναίος, συνολικής αξίας 1.050.892,50 ευρώ
Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης θεωρείται η απόφαση του καναδικού ομίλου Fairfax να αγοράζει μετοχές του ομίλου Μυτιληναίου με στόχο να ξεπεράσει το 5,5% που κατέχει.
Το Fairfax είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος μετά την οικογένεια Μυτιληναίου στον όμιλο Μυτιληναίου.
Σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για το ελληνικό χρηματιστήριο και την ελληνική οικονομία το Fairfax αποφασίζει να αγοράζει μετοχές της Μυτιληναίος, δείχνοντας έμπρακτη εμπιστοσύνη στην εταιρεία, σε μια περίοδο μάλιστα έντονης πολιτικής αβεβαιότητας.
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, κατόπιν σχετικής γνωστοποίησης που έλαβε ο Όμιλος από τον κ. Wade Burton, που ασκεί διευθυντικά καθήκοντα ως Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, την 7.11.2014 συγκεκριμένες θυγατρικές εταιρείες της Fairfax, προέβησαν σε αγορά συνολικά 185.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας, συνολικής αξίας € 1.050.892,50.
Υπενθυμίζεται ότι ο Wade Burton κατέχει ταυτόχρονα τη θέση του Αντιπροέδρου και Διαχειριστή Χαρτοφυλακίου στην Hamblin Watsa Investment Counsel Ltd, 100% θυγατρική εταιρεία της Fairfax.
Η Hamblin Watsa Investment Counsel Ltd. έχει συνάψει με διάφορες θυγατρικές της Fairfax συμβάσεις διαχείρισης του ενεργητικού τους.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα εμφανίζει ιδιαίτερη ανθεκτικότητα, δεδομένης της ισχυρής διόρθωσης της αγοράς, ενώ σήμερα διαπραγματεύεται στα 5,7 ευρώ με την κεφαλαιοποίηση 670 εκατ. ευρώ.
Η ΜΕΤΚΑ, του ομίλου Μυτιληναίος, κινείται στα 8,65 ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση στα 450 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης