Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Καλές επιδόσεις επιφυλάσσει ο Μυτιληναίος στο 9μηνο του 2014 – Το Αλουμίνιο ενισχύει την κερδοφορία - Συνεχίζει τις αγορές μετοχών η Fairfax

Καλές επιδόσεις επιφυλάσσει ο Μυτιληναίος στο 9μηνο του 2014 – Το Αλουμίνιο ενισχύει την κερδοφορία - Συνεχίζει τις αγορές μετοχών η Fairfax
Ο όμιλος Μυτιληναίου αναμένεται και το 2015 να συνεχίσει την βελτίωση της καθαρής κερδοφορίας
(upd)Περαιτέρω βελτίωση της κερδοφορίας του και κύκλο εργασιών στο 1 δισεκ. ευρώ θα εμφανίσει στο 9μηνο του 2014 ο όμιλος Μυτιληναίου.
Τα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν 27 Νοεμβρίου και με βάση ενδείξεις η βελτίωση στους οικονομικούς δείκτες της εταιρίας Μυτιληναίος κατά βάση επικεντρώνεται στις επιδόσεις της Αλουμίνιο της Ελλάδος.
Στο παρελθόν πίεσε τα αποτελέσματα, ωστόσο η άνοδος της τιμής του αλουμινίου και το premium πώλησης έχουν καταστήσει την Αλουμίνιο της Ελλάδος από τα πιο δυναμικά μέλη του ομίλου και με αυξημένη συμμετοχή στην κερδοφορία.
Ο κύκλος εργασιών φθάνει το 1 δισεκ. ευρώ, τα EBITDA περίπου τα 190-200 εκατ και τα κέρδη χωρίς να προσμετρώνται τα 21,3 εκατ της ΔΕΗ που επιστρέφονται θα ξεπεράσει τα 35 εκατ ευρώ.
Χρηματιστηριακά η κεφαλαιοποίηση έχει φθάσει τα 674 εκατ έχοντας ξεπεράσει εταιρίες όπως η Motor Oil ή η ΕΥΔΑΠ.
Εσχάτως το Fairfax αυξάνει το ποσοστό του στην εταιρία με στόχο να φθάσει στο 6% από 5,5% που ήταν το αρχικό ποσοστό επένδυσης, η κίνηση αυτή προφανώς και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης αλλά και προσδοκία των καλών αποτελεσμάτων 9μήνου.
Η εταιρία Μυτιληναίος μετά την σημαντική αναδιάρθρωση δανείων και την βελτίωση των επιδόσεων της Αλουμίνιο της Ελλάδος και με διεθνοποιημένη την ΜΕΚΤΑ, μπορεί να θεωρηθεί ότι μειώνει την εξάρτηση από τις πάσης φύσεως εξελίξεις στην Ελλάδα.
Ωστόσο η χρηματιστηριακή πορεία της εταιρίας θα εξαρτηθεί από το γενικότερο κλίμα της αγοράς, που ακόμη παραμένει ασαφές και αβέβαιο.
Σε γενικές γραμμές μπορεί να ειπωθεί ότι τα βασικά ζητήματα που έπληξαν τον ισολογισμό και δημιουργούσαν αυξημένη επενδυτική ανασφάλεια, έχουν επιλυθεί και ο όμιλος αναμένεται και το 2015 να συνεχίσει την βελτίωση της καθαρής κερδοφορίας, του κύκλου εργασιών και του EBITDA.

Συνεχίζει τις αγορές μετοχών η Fairfax

Συνέχεια στις αγορές μετοχών της Μυτιληναίος δίνει η Fairfax, καθώς ανακοίνωσε ότι στις 12 Νοεμβρίου 2014 συγκεκριμένες θυγατρικές εταιρίες της Fairfax προέβησαν σε αγορά συνολικά 60.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της εισηγμένης, συνολικής αξίας 339.060 ευρώ.
Υπενθυμίζεται η Fairfax μέσω θυγατρικών της προέβη στις 7 Νοεμβρίου 2014 σε αγορά συνολικά 185.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της, συνολικής αξίας 1.050.892,50 ευρώ, και στις 10 και 11 Νοεμβρίου στην απόκτηση 242.000 μετοχών του ελληνικού ομίλου, έναντι 1.352.007,20 ευρώ.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο κ. Wade Burton κατέχει ταυτόχρονα τη θέση του αντιπροέδρου και διαχειριστή χαρτοφυλακίου στην Hamblin Watsa Investment Counsel Ltd, η οποία αποτελεί 100% θυγατρική εταιρία της Fairfax και είναι διαχειριστής του ενεργητικού διαφόρων θυγατρικών της Fairfax.

Πρώτη ενημέρωση: 08:12, Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης