Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αβέβαιο το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών – Σύντομα η απόφαση της ΕΕ περί ύπαρξης ή μη κρατικών ενισχύσεων

Αβέβαιο το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών  – Σύντομα  η απόφαση της ΕΕ περί ύπαρξης ή μη κρατικών ενισχύσεων
Δόθηκε νέα παράταση στο διαγωνισμό για τις 30 Νομεβρίου
Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα της ύπαρξης ή μη κρατικών ενισχύσεων προς τις Κυπριακές Αερογραμμές.
Αν η απόφαση είναι θετική, τότε το μέλλον του κυπριακού αερομεταφορέα διαγράφεται δυσοίωνο. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ο διαγωνισμός πήρε και νέα παράταση για τις 30 Νοεμβρίου (από τις 15 Νοεμβρίου).
Να σημειωθεί ότι το ύψος της κρατικής στήριξης προς τις Κυπριακές Αερογραμμές είναι τεράστιο. Συγκεκριμένα, από το 2007 μέχρι σήμερα, δόθηκε ενίσχυση ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ. Σε περίπτωση που η Ε.Ε. απορρίψει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας, θα πρέπει να επιστραφούν στο κράτος τα χρήματα, γεγονός που θα οδηγήσει σε λουκέτο την εταιρία.
Από την μία πλευρά, οι δύο μοναδικοί υποψήφιοι, Αegean Airlines και Ryanair δεν έχουν ακόμη πρόσβαση στο data room της αεροπορικής εταιρείας, η οποία τους είναι απαραίτητη προκειμένου να προχωρήσουν στις αποτιμήσεις τους ώστε να διαμορφώσουν τις τελικές τους προσφορές.
Από την άλλη, στελέχη της κυπριακής κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον από τις δύο αεροπορικές εταιρείες για την απόκτηση του κυπριακού αερομεταφορέα, παρά μόνο για κάποια στοιχεία του ενεργητικού της.
Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους διαβλέπουν ότι η εταιρεία οδεύει προς τη λύση του λουκέτου, αναγκάζοντας στελέχη της κυπριακής κυβέρνησης να προχωρούν σε συνεχείς διαβεβαιώσεις ότι θα αποζημιωθούν και ότι θα διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους ακόμη και στην περίπτωση του λουκέτου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης