Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Γιατί έφυγε από το τιμόνι της Intralot ο CEO Κων. Αντωνόπουλος - Τα λάθη και οι παραλείψεις που τον οδήγησαν στην «έξοδο»

tags :
Γιατί έφυγε από το τιμόνι της Intralot ο CEO Κων. Αντωνόπουλος - Τα λάθη και οι παραλείψεις που τον οδήγησαν στην «έξοδο»
Η χθεσινή παραίτηση – έκπληξη του κ. Αντωνόπουλου μπορεί να προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στην αγορά, για τους καλά γνωρίζοντες όμως ήταν μία εξέλιξη που είχε δρομολογηθεί από τον καλοκαίρι...
Τον περασμένο Μάιο ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Intralot, αναδείχτηκε ως Manager of the Year 2013, από την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε, στην Αθήνα, ενώ η απονομή του βραβείου έγινε από τον τότε υπουργό Ανάπτυξης, Κωνσταντίνο Χατζηδάκη.
Λίγους μήνες μετά ο κ. Αντωνόπουλος «φεύγει» από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Ιntralot και τη θέση του καταλαμβάνει ο Αντ. Κεραστάρης.
Η χθεσινή παραίτηση – έκπληξη του κ. Αντωνόπουλου μπορεί να προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στην αγορά, για τους καλά γνωρίζοντες όμως ήταν μία εξέλιξη που είχε δρομολογηθεί από τον καλοκαίρι, τότε που βρισκόταν σε εξέλιξη ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για το ιπποδρομιακό στοίχημα.
Ο κ. Αντωνόπουλος χρεώνεται τις ατυχείς επιλογές της Intralot σχετικά με την προσφορά που υπέβαλε στον παραπάνω διαγωνισμό, με αποτέλεσμα η 20ετής διαχείριση του ιπποδρομιακού στοιχήματος να περάσει στην «αγκαλιά» του ΟΠΑΠ.
Η Ιntralot αν και είχε καταθέσει προσφορά ύψους 5,2 εκατ. ευρώ, είχε ανακοινώσει ότι η προσφορά της ανέρχεται στα 56,28 εκατ. ευρώ, γεγονός που ανάγκασε τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ να «αδειάσει» την εταιρεία, τονίζοντας σε ανακοίνωση του ότι η προσφορά της ανέρχεται σε 5.250.000 ευρώ και πως «αυτό είναι και το μόνο ποσό που εξετάζεται στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαγωνιστικής διαδικασίας. Διάφορα άλλα ποσά που ανακοινώθηκαν στα ΜΜΕ δεν συνδέονται με το τίμημα του διαγωνισμού».
Έτσι ο ΟΠΑΠ κατάφερε με μια προσφορά ύψους 40 εκατ. ευρώ να πάρει τη διαχείριση του ιπποοδρομικού στοιχήματος.
Τα λάθη και οι παραλείψεις από πλευράς Ιntralot χρεώθηκαν στον κ. Αντωνόπουλο, ενώ όπως μαθαίνει το www.bankingnews.gr, το κλίμα εναντίον του ήταν ιδιαίτερα βαρύ τους τελευταίους μήνες.
Υπό το βάρος των πιέσεων ο κ. Αντωνόπουλος αποχώρησε από τη θέση του CEO της Intralot, ενώ τη  θέση του παίρνει ο Αντ. Κεραστάρης, πρώην διευθύνων σύμβουλος της HOL.
Πάντως οι κακές γλώσσες λένε ότι ο κ. Κεραστάρης ο οποίος χαίρει της εμπιστοσύνης του Σ. Κόκκαλη στον όμιλο της Intracom, δεν είχε επιδείξει κάτι ιδιαίτερα εντυπωσιακό στην πορεία και την εξέλιξη της HOL.. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης