Τελευταία Νέα
Πολιτική

Tην παραπομπή του Καρατζαφέρη στη δικαιοσύνη αποφάσισε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες - Αθλιότητες καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ

Tην παραπομπή του Καρατζαφέρη στη δικαιοσύνη αποφάσισε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες - Αθλιότητες καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ
Οι βουλευτές της Επιτροπής ζητούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο να προβεί σε καταλογισμό για τον αδικαιολόγητο πλουτισμό που προκύπτει
(upd6)Δεν θα περάσει η βρωμιά περί μίζας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σχολιάζοντας την παραπομπή του στη Δικαιοσύνη για τις offshore και τις φερόμενες μίζες από τα εξοπλιστικά.
Απαντώντας, μέσω της εκπομπής του σε τηλεοπτικό κανάλι, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε λόγο για αθλιότητες και αστειότητες σημειώνοντας ότι «η βρωμιά περί μίζας δεν θα περάσει. Θα εκπέσει και θα ευτελιστεί».
«Εμπλεξαν μαζί μου» τόνισε από την τηλεοπτική συχνότητα του ΑΡΤ ο κ. Καρατζαφέρης για να προσθέσει «Ξέρουμε πάρα πολύ καλά τους κανόνες πολιτικής ευπρέπειας, αλλά και τους κανόνες πολιτικής αγυρτείας».
Μάλιστα ο ο κ. Καρατζαφέρης έκανε λόγο για «κουμπαρά» και προσπάθησε να συνδέσει την παραπομπή του με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
«Προσφέρουν ασυλία με αντιπαροχή την ψήφο. Γνωρίζουμε για τα παιχνίδια που στήνουν, για τον κουμπαρά. Τεράστιο κουμπαρά με καρέκλες, καρότα και μαστίγια για να πιάσουν τους 180» σημείωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Παραπέμπεται στον εισαγγελέα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ
Την παραπομπή του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη στη δικαιοσύνη αποφάσισαν ομόφωνα οι βουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής.
Αυτό αποφασίστηκε μετά από μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής και δεδομένου ότι ο Γ. Καρατζαφέρης δεν είχε δηλώσει τις δύο οff shore παρά μόνο σε δύο δηλώσεις πόθεν έσχες.
Οι βουλευτές ζητούν την παραπομπή του Γ. Καρατζαφέρη με τις κατηγορίες της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες και παράνομης συμμετοχής σε off shore.
Παράλληλα, οι βουλευτές της Επιτροπής ζητούν επίσης καταλογισμό από το Ελεγκτικό Συνέδριο των δυο επίμαχων εμβασμάτων που φέρεται να κατέληξαν στην υπεράκτια εταιρεία Catalina Ltd. συμφερόντων του κ. Καρατζαφέρη, ύψους 1,65 εκατ. ευρώ, ως παρανόμως κτηθέντος, ώστε να περιέλθει το ποσό αυτό στο Δημόσιο.
H απόφαση για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη έμοιαζε σχεδόν ειλημμένη, αφού, όπως είχε διαφανεί από το μεσημέρι της Τετάρτης, το πόρισμα των ορκωτών λογιστών της Βουλής για την «εξαφάνιση» της off shore εταιρίας «Catelina Ltd» από το Πόθεν Έσχες του Γ. Καρατζαφέρη ήταν «καταπέλτης».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία Catalina Ltd δηλώθηκε στα πόθεν έσχες του δύο φορές το 1994 και μία το 1996 και στη συνέχεια «εξαφανίστηκε».
Η εταιρεία είναι αυτή που δέχθηκε τα δύο επίμαχα εμβάσματα ύψους 1,65 δισ. ευρώ από την εταιρεία εξοπλιστικών Κεστρέλ.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αντιμετωπίζει κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, υποβολή αναληθούς πόθεν έσχες και παράβαση του νόμου για τις offshore.
Τέλος σημειώνεται ότι διερευνώνται και τα υπόλοιπα περιουσιακά του στοιχεία, τα οποία υπολογίζονται περίπου στα 20 εκατ. ευρώ.

Αυτός είναι ο φορολογικός παράδεισος στον οποίο εδρεύουν οι offshore εταιρείες του Γ. Καρατζαφέρη -  Άνδρο αδιαφάνειας

Στα νησιά Τερκς και Κέικος του Ατλαντικού Ωκεανού βρίσκεται η έδρα των δύο off shore εταιρειών με τις οποίες φέρεται να σχετίζεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, με έκταση που δεν ξεπερνά αυτή της Χίου και με πληθυσμό 50.000 κατοίκων, το μικρό αυτό κρατίδιο, που βρίσκεται στη σφαίρα επιρροής του Ηνωμένου Βασιλείου, το 2008 βρισκόταν στην κορυφή της λίστας των φορολογικών παραδείσων με τη μεγαλύτερη αδιαφάνεια.
Ψηλά στη λίστα βρίσκονται και οι Σεϋχέλλες, το Βασίλειο του Μπρουνέι, αλλά και μεγαλύτερες χώρες, όπως η Μαλαισία και η Ελβετία.
Στα Τερκς και Κέικος δεν τηρούνται λεπτομερή αρχεία για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εταιρειών και δεν είναι απαραίτητη η δημοσιοποίηση στοιχείων για τους μετόχους.
Επιπλέον, δεν απαγορεύονται οι μηχανισμοί που καθιστούν δυνατή την αυτόματη μεταφορά περιουσίας σε άλλους φορολογικούς παραδείσους στην περίπτωση που γίνει αντιληπτή έρευνα των Αρχών για εταιρεία που έχει την έδρα της εκεί.
Σημειώνεται ότι οι βουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, αποφάσισαν ομόφωνα την παραπομπή του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη στη δικαιοσύνη.
Οι βουλευτές ζητούν την παραπομπή του Γ. Καρατζαφέρη με τις κατηγορίες της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες και παράνομης συμμετοχής σε off shore.
Παράλληλα, οι βουλευτές της Επιτροπής ζητούν επίσης καταλογισμό από το Ελεγκτικό Συνέδριο των δυο επίμαχων εμβασμάτων που φέρεται να κατέληξαν στην υπεράκτια εταιρεία Catalina Ltd. συμφερόντων του κ. Καρατζαφέρη, ύψους 1,65 εκατ. ευρώ, ως παρανόμως κτηθέντος, ώστε να περιέλθει το ποσό αυτό στο Δημόσιο.

Πρώτη ενημέρωση: 12:16, Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης