Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αυτός είναι ο φορολογικός παράδεισος στον οποίο εδρεύουν οι offshore εταιρείες του Γ. Καρατζαφέρη - Άνδρο αδιαφάνειας

Αυτός είναι ο φορολογικός παράδεισος στον οποίο εδρεύουν οι offshore εταιρείες του Γ. Καρατζαφέρη -  Άνδρο αδιαφάνειας
Τα νησιά Τερκς και Κέικος του Ατλαντικού Ωκεανού, το 2008 βρίσκονταν στην κορυφή της λίστας των φορολογικών παραδείσων
Στα νησιά Τερκς και Κέικος του Ατλαντικού Ωκεανού βρίσκεται η έδρα των δύο off shore εταιρειών με τις οποίες φέρεται να σχετίζεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, με έκταση που δεν ξεπερνά αυτή της Χίου και με πληθυσμό 50.000 κατοίκων, το μικρό αυτό κρατίδιο, που βρίσκεται στη σφαίρα επιρροής του Ηνωμένου Βασιλείου, το 2008 βρισκόταν στην κορυφή της λίστας των φορολογικών παραδείσων με τη μεγαλύτερη αδιαφάνεια.
Ψηλά στη λίστα βρίσκονται και οι Σεϋχέλλες, το Βασίλειο του Μπρουνέι, αλλά και μεγαλύτερες χώρες, όπως η Μαλαισία και η Ελβετία.
Στα Τερκς και Κέικος δεν τηρούνται λεπτομερή αρχεία για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εταιρειών και δεν είναι απαραίτητη η δημοσιοποίηση στοιχείων για τους μετόχους.
Επιπλέον, δεν απαγορεύονται οι μηχανισμοί που καθιστούν δυνατή την αυτόματη μεταφορά περιουσίας σε άλλους φορολογικούς παραδείσους στην περίπτωση που γίνει αντιληπτή έρευνα των Αρχών για εταιρεία που έχει την έδρα της εκεί.
Σημειώνεται ότι οι βουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, αποφάσισαν ομόφωνα την παραπομπή του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη στη δικαιοσύνη.
Οι βουλευτές ζητούν την παραπομπή του Γ. Καρατζαφέρη με τις κατηγορίες της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες και παράνομης συμμετοχής σε off shore.
Παράλληλα, οι βουλευτές της Επιτροπής ζητούν επίσης καταλογισμό από το Ελεγκτικό Συνέδριο των δυο επίμαχων εμβασμάτων που φέρεται να κατέληξαν στην υπεράκτια εταιρεία Catalina Ltd. συμφερόντων του κ. Καρατζαφέρη, ύψους 1,65 εκατ. ευρώ, ως παρανόμως κτηθέντος, ώστε να περιέλθει το ποσό αυτό στο Δημόσιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης