Τελευταία Νέα
Οικονομία

Neue Zürcher Zeitung: Δύσκολος ο δρόμος των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα - Χαρακτηριστική η περίπτωση του Ελληνικού

Neue Zürcher Zeitung: Δύσκολος ο δρόμος των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα - Χαρακτηριστική η περίπτωση του Ελληνικού
Η γερμανική εφημερίδα σημείωνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις, θέλει να ακυρώσει τον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση
Τη στασιμότητα στο ζήτημα της προωθούμενης ιδιωτικοποίησης της έκτασης του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό θίγει δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της ελβετικής εφημερίδας Neue Zürcher Zeitung.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας κάνει λόγο για νομικές περιπλοκές στη διαδικασία οριστικής έγκρισης της πώλησης και επισημαίνει ότι «επιπλέον το κοινοβούλιο πρέπει να επικυρώσει την παραχώρηση της έκτασης σε ένα επιχειρηματικό κονσόρτσιουμ υπό τη διεύθυνση της εταιρείας Lamda Development».
Όπως σχολιάζει το δημοσίευμα, η αφετηρία δεν είναι η καλύτερη. «Η κυβέρνηση εμφανίζει αστάθεια εδώ και μήνες και η ριζοσπαστική αριστερή αντιπολίτευση (σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ), που προηγείται στις δημοσκοπήσεις, θέλει να ακυρώσει τον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση. Θέλει να μετατρέψει την έκταση σε χώρο πρασίνου.»
Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι οι παλιότερες ελπίδες της Ελλάδας να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία 5 δισ. ευρώ από την πώληση του παλιού αεροδρομίου ναυάγησαν, καθώς η σημερινή προσφορά των 915 εκατ. ευρώ υπολείπεται πολύ των προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί στην Ελλάδα.
Ο αρθρογράφος σχολιάζει ότι οι επιπλοκές στην πώληση της έκτασης του αεροδρομίου είναι αντιπροσωπευτικές των εξελίξεων στη διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων.
«Ο φιλόδοξος στόχος για έσοδα 50 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις, που είχε τεθεί 3,5 χρόνια πριν, έχει στο μεταξύ αναθεωρηθεί στα 10 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα εισέρρευσαν στα κρατικά ταμεία μόλις 3 δισ. ευρώ», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης