Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Pais: Στη γραμμή του… ΣΥΡΙΖΑ το ισπανικό Podemos – Εγκαταλείπει τις ριζοσπαστικές προτάσεις με φόντο την εξουσία

tags :
El Pais: Στη γραμμή του… ΣΥΡΙΖΑ το ισπανικό Podemos – Εγκαταλείπει τις ριζοσπαστικές προτάσεις με φόντο την εξουσία
Εκτός προγράμματος έμεινε η θέση για μη αποπληρωμή του δημοσίου χρέους και η θέσπιση ενός κατώτατου μισθού για όλους τους πολίτες
Νερό στο κρασί του βάζει το κίνημα Podemos στην Ισπανία, σύμφωνα με την El Pais, εγκαταλείποντας κάποιες από τις ριζοσπαστικές του θέσεις για την οικονομία, ακολουθώντας τη γραμμή… ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην εξουσία.
Το Podemos παρουσίασε το πρώτο περίγραμμα του οικονομικού του προγράμματος, ενόψει των εθνικών εκλογών του 2015, καθιστώντας σαφές ότι έχει παραιτηθεί από τουλάχιστον δύο ριζοσπαστικές προτάσεις, οι οποίες είχαν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των ευρωεκλογών. 
Ειδικότερα, εκτός προγράμματος έμεινε η θέση για μη αποπληρωμή του δημοσίου χρέους και η θέσπιση ενός κατώτατου μισθού για όλους τους πολίτες.
Το κόμμα τάσσεται πλέον υπέρ μιας οργανωμένης αναδιάρθρωσης του χρέους, ή μιας συμφωνημένης διαγραφής, εγκαταλείποντας τη ρητορική των μονομερών ενεργειών, ακριβώς όπως έπραξε και ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα.
Παράλληλα, η πρόταση του Podemos για έναν κατώτατο μισθό, μετατράπηκε σε «επιδότηση» για τους πολίτες χωρίς εισόδημα.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους επικεφαλής του Podemos, το σοσιαλδημοκρατικό μοντέλο που εφαρμόζει η Δανία, αποτελεί πρότυπο για το κίνημα.
Άλλο ένα κοινό σημείο με την Ελλάδα είναι ότι πριν αρχίσει η μεγάλη περιπέτεια της κρίσης, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε υποσχεθεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε «Δανία του Νότου»…
Μεταξύ των προτάσεων του Podemos, περιλαμβάνεται η μάξιμουμ συνταξιοδότηση στα 65 έτη.
Υπενθυμίζεται ότι το μανιφέστο του κόμματος για τις ευρωεκλογές του Μαϊου 2014, τοποθετούσε το όριο συνταξιοδότησης στα 60 έτη.
Όπως τόνισε ο ηγέτης του Podemos, Pablo Iglesias, πρόκειται για ένα «οικονομικό πρόγραμμα για τον λαό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης