Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στα 12 εκ. δολάρια οι κορεάτικες παραγγελίες προς τις ελληνικές εταιρείες ναυτιλιακού εξοπλισμού

Στα 12 εκ. δολάρια οι κορεάτικες παραγγελίες προς τις ελληνικές εταιρείες ναυτιλιακού εξοπλισμού
"Χρειάζεται έμφαση στην υιοθέτηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων"
Το ποσό των 12 εκ. δολαρίων αγγίζουν οι παραγγελίες των κορεατικών ναυπηγείων προς τις ελληνικές εταιρείες ναυτιλιακού εξοπλισμού!
Αυτό τα στοιχεία αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Π. Μίχαλος, μιλώντας στο συνέδριο «Greek Exports Conference 2014», που διοργανώνει η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων.
Στην ομιλία του, ο Π. Μίχαλος αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και την αύξηση του μεριδίου των ελληνικών εξαγωγών.
Υπογράμμισε τη σημασία της βελτίωσης των μακροοικονομικών μεγεθών, ως απαραίτητης προϋπόθεσης για την εμπέδωση της αξιοπιστίας της χώρας, ενώ τόνισε ότι χρειάζεται έμφαση στην υιοθέτηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που αποτελούν αναγκαίο όρο για την διαμόρφωση ασφαλούς πλαισίου επιχειρηματικής δράσης.
Επισήμανε εξάλλου την ανάγκη συμπράξεων στον ιδιωτικό τομέα, με τη μορφή εξαγωγικών clusters, στα οποία όσοι μετέχουν θα κρατάνε το brandname τους και οι εδραιωμένες μεγαλύτερες εξωστρεφείς επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως "μέντορες", προκειμένου να αντιμετωπισθεί επαρκώς το πρόβλημα μεγεθών που εμποδίζει την αύξηση του μεριδίου των προϊόντων μας στο εξωτερικό.
Παράλληλα, τόνισε τα βήματα που έχουν γίνει στο ΥΠΕΞ τα τελευταία χρόνια, στην κατεύθυνση της αξιοποίησης της οικονομικής διπλωματίας ως στρατηγικού εργαλείου, ενώ αναφέρθηκε τέλος στον συντονισμό με τον ΣΕΒ (με τον οποίο υπεγράφη σχετικό Πρωτόκολλο Συνεργασίας), τον ΠΣΕ και τον ΣΕΒΕ, καθώς και με άλλους κλαδικούς και εξαγωγικούς φορείς για τον προσδιορισμό αγορών στόχων και την υιοθέτηση κοινών δράσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης