Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αθανασίου (υπ. Δικαιοσύνης): Σε αντικειμενικές τιμές και όχι εμπορικές οι πλειστηριασμοί ακινήτων και για το 2015

Αθανασίου (υπ. Δικαιοσύνης): Σε αντικειμενικές τιμές και όχι εμπορικές οι πλειστηριασμοί ακινήτων και για το 2015
«Το σύστημα αντικειμενικού διατηρείται έως και το 2015» διαβεβαίωσε ο υπουργός
Διαβεβαιώσεις ότι θα ισχύσουν οι αντικειμενικές αξίες για τους πλειστηριασμούς και για το 2015 έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου από τη Βουλή.
Ειδικότερα μετά το σάλο που προκάλεσαν διατάξεις του προωθούμενου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας σύμφωνα με τις οποίες οι πλειστηριασμοί θα γίνονται με τις τρέχουσες εμπορικές, ο κ. Αθανασίου απάντησε σε σχετική ερώτηση του κ. Δημήτρη Κουκούτση, πως «το σύστημα αντικειμενικού διατηρείται έως και το 2015» και πρόσθεσε ότι «εντός του επόμενου έτους θα υπάρξει συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να υπολογιστούν με αντικειμενικά κριτήρια οι εμπορικές αξίες. Εως τότε όμως θα ισχύουν οι αντικειμενικές τιμές».
Παράλληλα επισήμανε ότι «οι εμπορικές τιμές είναι χαμηλές γι αυτό και κρατάμε τις αντικειμενικές μέχρι τέλους του 2015 ώστε να καθοριστεί αντικειμενικός μηχανισμός υπολογισμού των εμπορικών τιμών».
Τέλος ο υπουργός επανέλαβε ότι ο ορισμός της εμπορικής αξίας δεν μπορεί να γίνεται αυθαίρετα και γι'αυτό έχει αποφασιστεί η σύσταση ενός μηχανισμού ο οποίος θα στηρίζεται σε σταθερά, επιστημονικώς αποδεκτά και αδιάβλητα κριτήρια υπολογισμού, ώστε με βάση αυτό να ορίζονται με σαφήνεια και ορθότητα οι εμπορικές αξίες των ακινήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης