Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σερβία: «Άσχημα νέα» ο τερματισμός των έργων του αγωγού φυσικού αερίου South Stream

Σερβία: «Άσχημα νέα» ο τερματισμός των έργων του αγωγού φυσικού αερίου South Stream
Η Σερβία έχει επενδύσει επί επτά χρόνια στο έργο, το οποίο θεωρείται κρίσιμο για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και την απασχόληση
«Άσχημα νέα» χαρακτήρισε ο σέρβος πρωθυπουργός, Αλεξάντρ Βούσιτς, την ανακοίνωση του ρώσου προέδρου Πούτιν για ματαίωση του έργου του αγωγού φυσικού αερίου South Stream.
Σε δηλώσεις του σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε ότι η Σερβία έχει επενδύσει επί επτά ολόκληρα χρόνια σε αυτό το έργο και τώρα πρέπει να πληρώσει το τίμημα για τη διαμάχη μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων, ενώ δήλωσε ότι προτίθεται να συνομιλήσει επί του θέματος τόσο με τον ίδιο τον ρώσο πρόεδρο όσο και με άλλους αξιωματούχους.
Σημειώνεται ότι χθες, Δευτέρα, ο υπουργός Ενέργειας και Βιομηχανίας της Σερβίας, Αλεξάντρ Άντιτς, σημείωσε ότι την ανακοίνωση του ρώσου προέδρου η Σερβία την εξέλαβε ως μήνυμα προς τις χώρες – μέλη της Ε.Ε., που εξαρτώντας σημαντικά από αυτό το έργο.
Εξέφρασε δε την ελπίδα να υπάρξει λύση επί του θέματος μέσω συνομιλιών και τόνισε ότι το έργο θεωρείται κρίσιμο για την ενεργειακή ασφάλεια της Σερβίας, αλλά και για την απασχόληση.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης