Βαρβιτσιώτης (υπ. Ναυτιλίας): Η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για υποψήφιους επενδυτές

Βαρβιτσιώτης (υπ. Ναυτιλίας): Η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για υποψήφιους επενδυτές
Χρειάζεται η συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις για να βρεθεί πολιτική λύση στο ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας
Η πολιτική αστάθεια αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για υποψήφιους- ενδιαφερόμενους επενδυτές στην Ελλάδα σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Ειδικότερα ο κ. Βαρβτσιώτης μετά τις επαφές που είχε στις ΗΠΑ, τόνισε ότι «η κατάσταση στην Ελλάδα είναι σε ένα καλό επίπεδο, όμως, χρειάζεται η συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις για να βρεθεί πολιτική λύση στο ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας».
Ο υπουργός επεσήμανε, επίσης, ότι «πλέον, έχουμε ξεπεράσει αρκετά από τα εμπόδια που είχαμε πριν δυο χρόνια. Αλλά, αυτή την στιγμή, έχουμε μπροστά μας ως πρόκληση την πολιτική αστάθεια. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα που εξάγεται».
Αναφερόμενος στις επενδύσεις που αφορούν το Υπουργείο του, σημείωσε «τη σπουδαιότητα της νέας επένδυσης Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο μετατρέπεται σ΄ ένα κορυφαίο διακομιστικό κέντρο στην ΝΑ Ευρώπη και κεντρική πύλη, είτε προς τα έξω ή προς τα μέσα. Πρόκειται για μια επένδυση», όπως είπε, που «δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και κυρίως στέλνει το μήνυμα διεθνώς ότι μπορούν να γίνουν ξανά μεγάλες επενδύσεις στρατηγικού χαρακτήρα στην χώρα μας».
Σημειώνεται ότι ο υπουργός συμμετείχε στο 16ο ετήσιο επενδυτικό φόρουμ της Capital Link και της χθεσινής επίσκεψής του στη Γουόλ Στριτ, όπου κτύπησε το καμπανάκι της λήξης των εργασιών του Χρηματιστηρίου της αμερικανικής μεγαλούπολης.
Εκτός από τη συμμετοχή του στο επενδυτικό φόρουμ, τις συναντήσεις με σημαντικά στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, καθώς και με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο (τον οποίο ενημέρωσε για μια σειρά θεμάτων της αρμοδιότητάς του) ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη και να συναντηθεί με τον διευθυντή της για το μεταναστευτικό, Ούντο Τζανζ (Udo Janz) επισημαίνοντας ότι ενημέρωσε συνομιλητές του «για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων στη γειτονιά μας», ενώ επεσήμανε και ανέδειξε «το μεγάλο έργο του Λιμενικού Σώματος».
Ο κ. Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε ακόμη με στελέχη ελληνοαμερικανικών φορέων, υπογραμμίζοντας ότι «η Ομογένεια έχει διαχρονική συμβολή στην στήριξη της Ελλάδας και στην υπεράσπιση των συμφερόντων του Ελληνισμού σε μια μεγάλη δύναμη, όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής».
Τόσο στη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο, όσο και με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, μετέφερε το μήνυμα ότι «μπορούμε πλέον να σταθούμε στα πόδια μας ως χώρα και σ΄ αυτή την προσπάθειά μας χρειάζεται η καταλυτική συμβολή που είχε ανέκαθεν ο Ελληνισμός των ΗΠΑ».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS