Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Δυσβάσταχτα τα μέτρα που επιβάλλει η Ευρώπη στην Ελλάδα

Τσίπρας: Δυσβάσταχτα τα μέτρα που επιβάλλει η Ευρώπη στην Ελλάδα
Αναγκαία η συνεργασία των βαλκανικών χωρών για την αντιμετώπιση της ύφεσης
Τα δυσβάσταχτα μέτρα που επιβάλλονται στην Ελλάδα παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο της Σερβίας, Τ. Nikolic.
Κατά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε τον Τ. Nikolic για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, τονίζοντας πως τα μέτρα που επιβάλλονται από την Ευρώπη είναι δυσβάσταχτα για τον ελληνικό λαό.
Παράλληλα, κατέστησε αναγκαία τη συνεργασία των βαλκανικών χωρών για την αντιμετώπιση της οικονομικής ύφεσης.
Την ίδια ώρα, παρείχε στήριξη στις προσπάθειες ένταξης της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογραμμίζοντας τη σημασία συντονισμού των προσπαθειών για μία Ευρώπη των πολιτών που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές κοινωνικές ανάγκες.
Νωρίτερα, ο Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε και με τον Πατριάρχη ΣέρβωΝ, Ειρηναίο.
Κατά τη συνάντηση, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι οι ιεράρχες πέρα από θρησκευτικοί ηγέτες είναι και διπλωμάτες που πρέπει να προωθούν το διάλογο, την θρησκευτική και εθνική ανεκτικότητα και την επίλυση όλων των διαφορών με ειρηνικά μέσα. Αναφέρθηκε δε στον κίνδυνο αναζωπύρωσης θρησκευτικών διαφορών που λαμβάνουν διαστάσεις ένοπλων συγκρούσεων, όπως συμβαίνει στη Μέση Ανατολή.
Αναφερόμενος στα Βαλκάνια ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε την ανάγκη να ξεπεραστούν οι εθνικισμοί και να υπάρξει ένας συνεχής διάλογος και συνεργασία με στόχο την ευημερία των λαών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης