Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σφοδρή σύγκρουση Σταϊκούρα - Σταθάκη για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή σύγκρουση Σταϊκούρα - Σταθάκη για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ
Σε έντονους τόνους η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2015
Σε υψηλούς τόνους εξελίχθηκε και η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, καθώς Χ. Σταϊκούρας και Γ. Σταθάκης μονομάχησαν επί του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2015, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας αμφισβήτησε εντόνως την κοστολόγηση του προγράμματος, που εξήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι το 2015 με συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ενισχύσουμε το κοινωνικό κράτος. Είναι προτεραιότητα μας. Δεν λέμε ότι θα γίνουν όλα ως διά μαγείας αλλά ότι υπό δεδομένους δημοσιονομικούς περιορισμούς θα εφαρμοστεί από τη πρώτη μέρα που θα γίνουμε κυβέρνηση», ανταπάντησε ο Γ. Σταθάκης.
Λαμβάνοντας εκ νέου το λόγο, ο Χρ. Σταϊκούρας σημείωσε «στο 44% πρωτογενείς δαπάνες λέτε. Από πότε; Για να ξέρουμε πότε θα αυξήσετε μισθούς και συντάξεις ή πότε θα αυξήσετε τους φόρους»,
«Κατάλαβα ότι υπάρχει δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεροποιήσει τις δαπάνες στο 44%. Δεν ξέρουμε πότε ακριβώς. Κατάλαβα ότι θα υπάρξουν μεταβολές. Αλλά μέχρι τώρα από τις 20 ομιλίες του ΣΥΡΙΖΑ δεν άκουσα καμία μείωση παρά μόνο αυξήσεις. Σας λέω ότι το 80% των δαπανών είναι μισθοί και συντάξεις. Απορώ τί αναπροσαρμογές θα κάνετε. Αν μείνετε εδώ μιλάμε για τεράστια αύξηση φόρων» συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός.
Από την πλευρά του, ο Γ. Σταθάκης διαβεβαίωσε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Ελλάδα να γίνει μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα με ύψος δημοσίων δαπανών μία μονάδα κάτω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, δηλαδή στο 44% και ταγμένη να υπηρετεί το κοινωνικό κράτος.
«Χάσατε πάλι κάτι δισ. ευρώ, διότι 44,2% είναι ο μέσος όρος των πρωτογενών δαπανών στην Ελλάδα και 45% της Ευρώπης. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας», σχολίασε καταλήγοντας ο Χρ. Σταϊκούρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης