Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λοβέρδος: Ο Γ. Παπανδρέου δεν θα κάνει νέο κόμμα – Ανοιχτή η εκλογή ΠτΔ

Λοβέρδος: Ο Γ. Παπανδρέου δεν θα κάνει νέο κόμμα – Ανοιχτή η εκλογή ΠτΔ
Αν πάει διχασμένο το ΠΑΣΟΚ σε εκλογές θα είναι το τέλος του χώρου τόνισε ο υπουργός Παιδείας
Την εκτίμηση ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν πρόκειται να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος διατύπωσε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Λοβέρδος υποστήριξε ότι εάν ο κ.Παπανδρέου προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια, αυτό θα σήμαινε το τέλος του χώρου.
«Αν πάει το ΠΑΣΟΚ διχασμένο, θα ήταν το τέλος. Αυτό θα ήταν το τέλος του χώρου. Δεν νομίζω ότι ο κ. Παπανδρέου θα κάνει αυτή την ενέργεια. Μια τέτοια ενέργεια θα τελείωνε τον χώρο» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Λοβέρδος.
Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της ΔΗΜΑΡ απέναντι στην προεδρική εκλογή ο κ.Λοβέρδος είπε ότι «η συνεργασία ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει μεταβολή της πλεύσης της ΔΗΜΑΡ»
«Την θεωρώ ένα πολύτιμο στέλεχος για την κεντροαριστερά. Το ζήτημα είναι κατά πόσο αυτό θα καθορίσει την πλειοψηφία των βουλευτών της σε σχέση με την Προεδρία της Δημοκρατίας» ανέφερε ο κ.Λοβέρδος, επισημαίνοντας ότι όλα είναι ανοιχτά αναφορικά με την προεδρική εκλογή.
«Δεν νομίζω ότι μέχρι να φτάσουμε στο τέλος της 2ης ψηφοφορίας μπορούμε να έχουμε εικόνα αριθμητικής. Όλα θα κριθούν από το τέλος της 2ης ψηφοφορίας και μετά και με πάρα πολλά κριτήρια», τόνισε ο κ.Λοβέρδος, ο οποίος χαρακτήρισε πάρα πολύ καλή τη λύση Δήμα.
«Υπήρξε πάντα ένας άνθρωπος που δεν τον ταύτιζες με τα κόμματα. Νομίζω ότι έχει την προσωπικότητα ώστε να είναι ένας πολύ καλός υποψήφιος. Τα χαρακτηριστικά τα δικά του, ταιριάζουν με αυτά του Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι εξωτερικοί παράγοντες θα καθορίσουν την τελική στάση των βουλευτών» είπε ο κ.Λοβέρδος.
«Oι εκλογές θα ήταν καλό να προσδιορίζονταν από τώρα. Δηλαδή, η φράση εκλογές μέσα στο 2015, αλλά αφού τελειώσουν όλα αυτά, είναι μία καλή φράση. Εγώ θα περίμενα να την ακούσω. Και εκτιμώ ότι θα βοηθούσε» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.
Ερωτηθείς σχετικά με τα σενάρια που θέλουν τον πρωθυπουργό να βγαίνει και να καθορίζει ημερομηνία εκλογών μέσα στο 2015 ώστε να πειστούν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές να ψηφίσουν για πρόεδρο Δημοκρατίας ο υπουργός Παιδείας είπε: «Εάν αφήναμε τις εκλογές για πρόεδρο Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο θα χάναμε όλο το πρώτο κομμάτι του 2015. Δηλαδή, δεν θα μας ενδιέφερε τι γίνεται στην αγορά, τι γίνεται με τα προβλήματα με τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, δεν θα μας ενδιέφερε τι λέει ο ελληνικός λαός. Θα ασχολούμασταν όλη την ημέρα με εκλογές. Για αυτό ήταν πολύ καλή επιλογή να έρθει εδώ η εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας για να τελειώνουμε».
«Είδατε ότι τις τελευταίες ημέρες αναπτύσσονται σενάρια γιατί το μυαλό του καθενός πηγαίνει στην Α, στη Β, στη Γ ή στη Δ λύση. Δεν νομίζω ότι αυτά τα περί κυβέρνησης εθνικού σκοπού μετρούν. Αλλά πιστεύω ότι οι εκλογές θα ήταν καλό να προσδιορίζονταν από τώρα. Δηλαδή, η φράση εκλογές μέσα στο 2015, αλλά αφού τελειώσουν όλα αυτά, είναι μία καλή φράση. Εγώ θα περίμενα να την ακούσω. Και εκτιμώ ότι θα βοηθούσε».
Στην ερώτηση για πότε κμπορούν να προσδιοριστούν αυτές οι εκλογές ο υπουργός Παιδείας απάντησε: «Άμα έλεγε και πότε, θα αρχίζαμε την εκλογολογία πάλι. Εκλογές μέσα στο 2015 που για μένα σημαίνει μετά την οριστική οικονομική έκβαση του έτους. Δηλαδή να έχουμε μία καλή τουριστική περίοδο, να κλείσει αυτή, να φτιάξουμε τον προϋπολογισμό του 2016 που στηριγμένος πια στην ανάπτυξη 3% που θα έχει επιτευχθεί, μετά νομίζω πως η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές. Το να το πεις αυτό από τώρα οριοθετείς τις πολιτικές εξελίξεις, εκτονώνεις τις εντάσεις και απελευθερώνεις αυτόν που θέλει να δοκιμάσει τη σταθερότητα του 2015 και είναι βουλευτής στο να ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας. Προσωπικά ως Ελληνας πολιτικός θα το’ χα ανάγκη. Να είναι απολύτως καθαρό το τοπίο. Δεν το λέω ως προϋπόθεση έτσι. Εγώ θα ψηφίσω. Εγώ πιστεύω σ’ αυτά που προτείνω, πιστεύω στην υποψηφιότητα Στ. Δήμα και θα ψηφίσω. Αλλά επειδή υπάρχουν συνάδελφοι που αμφιβάλλουν νομίζω ότι θα ήταν καλό να ξεκαθαριστεί το πολιτικό πεδίο των εξελίξεων το 2015».
Σημειώνεται πως σε σημερινές του δηλώσεις και ο Π. Κουκουλόπουλος διατύπωσε την εκτίμηση πως ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν θα προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος, καθώς όπως είπε, «καημός του είναι το ΠΑΣΟΚ».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης