Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι σε 4 ναυτιλιακές - Τελεσίγραφο έστειλε η ΠΕΝΕΝ

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι σε 4 ναυτιλιακές - Τελεσίγραφο έστειλε η ΠΕΝΕΝ
Απλήρωτοι έως και 6 μήνες οι εργαζόμενοι - Δεν έχουν πάρει δώρο Χριστουγέννων
Απλήρωτοι παραμένουν επί μακρώ οι εργαζόμενοι στις ναυτιλιακές εταιρείες NEΛ, ΑΝΕΚ, Venturis και Lane.
Ήδη η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει στείλει τελεσίγραφο στις διοικήσεις των εταιρειών, ενώ προειδοποιεί ότι στην περίπτωση που δεν καταβληθούν οι μισθοί των εργαζομένων θα προχωρήσει σε μπλόκα, εμποδίζοντας έτσι τα δρομολόγια των πλοίων.
Αρκετοί εργαζόμενοι από τις παραπάνω εταιρείες παραμένουν εδώ και πολλούς μήνες απλήρωτοι, ενώ είναι ενδεικτική η περίπτωση της ΝΕΛ, όπου εδώ και καιρό δίνει ένα ελάχιστο ποσό «έναντι» στους εργαζομένους στα πλοία της.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η καθυστέρηση στην καταβολή δεδουλευμένων από τη ΝΕΛ στους εργαζόμενους δεν αποτελεί πρόσφατο φαινόμενο, αλλά μια πάγια τακτική τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από μερικούς μήνες η ΠΕΝΕΝ κατήγγειλε ότι απλήρωτοι ναυτεργάτες του ταχύπλοου «Παναγιά Πάρος» της ναυτιλιακής εταιρείας ΝΕΛ ήταν εγκαταλειμμένοι σε λιμάνι της Ισπανίας, ενώ ανάλογα προβλήματα υπήρξαν και στο πλήρωμα του «Παναγιά Θαλασσινή», της ίδιας εταιρείας, που βρισκόταν στο Μαρόκο.
Την ίδια στιγμή σε επίσχεση εργασίας προχώρησε το πλήρωμα του καταστρώματος του Ε/Γ -Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», από χτες, με σκοπό τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους μισθών που ανέρχονται στους 6 μήνες.
Όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) «έως και σήμερα στο πλοίο για την συντριπτική πλειοψηφία του πληρώματος δεν παρέχεται τροφοδοσία.
Παίρνοντας υπόψη ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει δεσμευθεί επανειλημμένα για την καταβολή των μισθών χωρίς να τηρήσει τις υποσχέσεις της αλλά και το γεγονός ότι οι αρμόδιες αρχές του ΥΝΑ κατά τρόπο απαράδεκτο αδρανούν και αδιαφορούν για την καταστρατήγηση της κείμενης νομοθεσίας και της ΣΣΕ γίνεται φανερό ότι τόσο η ΠΕΝΕΝ όσο και το πλήρωμα θα αναλάβουν όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες προκειμένου να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των Ναυτεργατών.
Υπογραμμίζουμε ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν έχει καταβάλει ούτε το Δώρο Χριστουγέννων.
Καλούμε για άλλη μια φορά τον ΥΝΑ Μ. Βαρβιτσιώτη και την ιεραρχία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του ΥΝΑ να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το σοβαρότατο κρούσμα της ουσιαστικής εγκατάλειψης που έχει βρεθεί εδώ και μήνες το πλήρωμα του Ε / Γ-Ο / Γ πλοίου «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ».
Καλούμε επίσης τις εισαγγελικές αρχές να επέμβουν και να εφαρμόσουν απαρέγκλιτα τον νόμο που με ωμό τρόπο παραβιάζεται με ευθύνη της πλοιοκτησίας και των εποπτικών αρχών», αναφέρει η ΠΕΝΕΝ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης