Τελευταία Νέα
Οικονομία

Όσο απομακρύνονται Grexit και bank run και το Χρηματιστήριο βελτιώνεται τόσο θα κερδίζει εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ

Όσο απομακρύνονται Grexit και bank run και το Χρηματιστήριο βελτιώνεται τόσο θα κερδίζει εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ
Σε αυτό έχουν συμβάλει και οι δηλώσεις πολιτικών, ειδικά της Γερμανίας, ο διεθνής Τύπος και οι επενδυτικοί οίκοι
Όσο απομακρύνονται το Grexit και το bank run και το Χρηματιστήριο βελτιώνεται τόσο θα κερδίζει εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα η κινδυνολογία της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και το bank run, πέραν του φόβου που έσπειραν στην κοινωνία αύξησε δραματικά την πολιτική πόλωση και οδήγησε στη συρρίκνωση της διαφοράς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας.
Μετά το αρχικό, όμως, σοκ των σεναρίων περί Grexit επικρατούν ψυχραιμότερες φωνές και αρχίζει πλέον να ξεθωριάζει το σενάριο της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Σε αυτό έχουν συμβάλει και οι δηλώσεις πολιτικών, ειδικά της Γερμανίας, ο διεθνής Τύπος και οι επενδυτικοί οίκοι που δεν πιστεύουν το σενάριο εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ.
Όσον αφορά στο bank run, δηλαδή τη μαζική εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες, όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι αποτελεί κινδυνολογία και όχι ένα ρεαλιστικό κίνδυνο.
Υπό αυτό το νέο πρίσμα, δηλαδή αν αποτιμηθεί το γεγονός ότι ξεθωριάζει το Grexit είναι πιθανό να ωφελήσει εκλογικά το ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές.
Μάλιστα, με βάση κυλιόμενη δημοσκόπηση του ΣΥΡΙΖΑ, δίνουν διαφορά μεταξύ 5-6 μονάδες από τη Νέα Δημοκρατία, υψηλότερα δηλαδή από το μέσο όρο του 3% που δίνει η πλειονότητα των δημοσκοπήσεων το τελευταίο διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης