Πολιτική

Ταξίδι - έκπληξη του ισπανού πρωθυπουργού Rajoy στην Ελλάδα, για να στηρίξει τον Α. Σαμαρά

Ταξίδι - έκπληξη του ισπανού πρωθυπουργού Rajoy στην Ελλάδα, για να στηρίξει τον Α. Σαμαρά
Το ταξίδι αποφασίστηκε στο Παρίσι, όταν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Ισπανίας περπατούσαν δίπλα δίπλα στην πορεία διαμαρτυρίας για τις δολοφονίες στο περιοδικό Charlie Hebdo
Ταξίδι – έκπληξη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει εντός των επόμενων ωρών ο ισπανός πρωθυπουργός, Mariano Rajoy, προκειμένου να δηλώσει τη στήριξή του στον έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, του ελληνικού Podemos, αναφέρει δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας El Mundo.
Ο ισπανός πρωθυπουργός, που αναμένεται να έλθει στην Ελλάδα το βράδυ της Τρίτης, θα συναντηθεί το πρωί της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Σαμαρά και εν συνεχεία θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών.
Ο ισπανός πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή στην Ισπανία θα επιστρέψει στη Μαδρίτη την Πέμπτη.
Όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε, «πρόκειται για μια συνάντηση εργασίας» με τον έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου, ενώ πρόσθεσε ότι ο ισπανός πρωθυπουργός θα έχει επιστρέψει στην Ισπανία το βράδυ της Πέμπτης.
Λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ο Mariano Rajoy θέλει να εκφράσει τη στήριξή του στον Α. Σαμαρά.
Το ταξίδι – έκπληξη, σημειώνεται στο δημοσίευμα, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας στο Παρίσι, για τη δολοφονία των δημοσιογράφων του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, όπου οι κ. Rajoy και Σαμαράς, μαζί με άλλους ευρωπαίους ηγέτες, περπατούσαν δίπλα – δίπλα.
Κατά τα φαινόμενα, οι δύο ηγέτες συζήτησαν την πιθανότητα να βοηθήσει ο ισπανός πρωθυπουργός την προεκλογική εκστρατεία και σε μόλις μία ημέρα τα αντίστοιχα κλιμάκια των δύο πλευρών προετοίμασαν την επίσκεψη του M. Rajoy στην Αθήνα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης