Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λοβέρδος (ΠΑΣΟΚ): Το ΠΑΣΟΚ να είναι το τρίτο κόμμα - Όχι σε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ

Λοβέρδος (ΠΑΣΟΚ): Το ΠΑΣΟΚ να είναι το τρίτο κόμμα - Όχι σε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ
Ότι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνο ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Λοβέρδος
Την άποψη πως οι πολίτες πρέπει να δώσουν στο ΠΑΣΟΚ ρυθμιστικό ρόλο στις 26 Ιανουαρίου και να είναι το τρίτο κόμμα εξέφρασε ο Αντρέας Λοβέρδος υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Β’Αθήνας.
Σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Λοβέρδος υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει την τρίτη διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Εμείς θα ήμασταν σίγουρα τρίτοι αν δεν υπήρχε η διάσπαση, όμως μετά από αυτή την εξέλιξη διεκδικούμε την τρίτη θέση.
Λέμε στον πολίτη να μας ψηφίσει, είμαστε ένα κόμμα σοβαρό, ένα κόμμα έμπειρο, που έχει προσφέρει πάρα πολλά και τώρα στην κρίση, αλλά και πριν, στη διαμόρφωση των μεσαίων στρωμάτων, στην ευημερία του Έλληνα πολίτη» σημειώνει ο κ. Λοβέρδος.
Ερωτηθείς αν αισθάνεται ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου έχει προδώσει το ΠΑΣΟΚ με τη δημιουργία του κόμματός του, ο υπουργός Παιδείας τονίζει: «Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω βαριές κουβέντες»
«Προσπάθησα να κάνω ό,τι μπορούσα για να αποφευχθεί αυτή η δυσμενής εξέλιξη, δεν τα καταφέραμε.
Δεν ήμουν μόνος, πάρα πολλοί προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε τον κ. Παπανδρέου από το να κάνει κόμμα, το έκανε όμως.
Είναι δεδομένο, δεν χρειάζεται να γυρίζουμε πίσω.
Δεν έχω τίποτε άλλο να πω, θα τα πούμε στις 25 του μηνός το βράδυ.
Για μας είναι και η 26η μια μέρα πάρα πολύ σημαντική, δεν θα ήθελα να ρίχνω λάδι στη φωτιά» τόνισε ο κ.Λοβέρδος, ο οποίος απορρίπτει κατηγορηματικά την μετεκλογική συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Με αυτή την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή προφανέστατα κανείς δεν μπορεί να συνεργαστεί.
Δεν μπορείς να στηριχθείς, τουλάχιστον σε ότι αφορά την προοπτική συνεργασίας, σε ένα κόμμα το οποίο ό,τι λέει είναι επικίνδυνο.
Είναι πάρα πολύ αρνητικό ένα κόμμα που διεκδικεί την πρώτη θέση να μην έχει ξεκαθαρίσει τι θέλει να κάνει με την οικονομία, από πού θα χρηματοδοτηθεί, τι θα κάνει με τους εταίρους, πώς θα διεκδικήσει τη μείωση του χρέους, τι θα κάνει με τις τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις της χώρας όταν θα ζητήσει παράταση και δεν θα χρηματοδοτείται.
Υπάρχει μια καραμέλα προεκλογική να βαφτίζουμε κινδυνολογία την καταγραφή των κινδύνων και να την υποτιμούμε.
Εγώ θέλω να τα έχω πει όλα και το ΠΑΣΟΚ αυτό κάνει, θέλει να δώσει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό, ούτως ώστε να μη μας λέει κανείς μετά τις εκλογές «δεν μας τα ΄πατε».
Ο Έλληνας πολίτης τώρα έχει όλη την εικόνα.
Αν τον ερεθίζει η καταγραφή των κινδύνων και τη θεωρεί κινδυνολογία είναι λάθος.
Πρέπει να έχει ξεκάθαρα πάνω στο τραπέζι την εικόνα των πραγμάτων» υποστήριξε ο κ.Λοβέρδος.
Αναφερόμενος στις εσωτερικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, ο κ. Λοβέρδος τονίζει: «Η δική μας υποχρέωση μετά τις εκλογές είναι να αναμορφώσουμε το χώρο μας, με πολιτικές ενωτικές, με πολιτικές που θα καταλήξουν σε ένα συνέδριο, όχι αργά μέσα στο έτος 2015, πάντα ανάλογα με τις εξελίξεις που αφορούν τη χώρα και τους πολίτες.
Πρέπει να γίνει το συντομότερο ένα συνέδριο ενότητας με όλα τα θέματα ανοιχτά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης