Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Πανικός πτώσης για ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΟΛΠ, ΟΛΘ καθώς αναστέλλεται κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης

Πανικός πτώσης για ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΟΛΠ, ΟΛΘ καθώς αναστέλλεται κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης
H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναστέλλει - ματαιώνει κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΟΛΠ, ΟΛΘ κ.λπ. προξενώντας τρομερούς κλυδωνισμούς στο επενδυτικό σύστημα
Τρομακτικούς κλυδωνισμούς δέχεται όλο το επενδυτικό – οικονομικό σύστημα της χώρας με ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης στα ομόλογα και πρωτοφανές ξεπούλημα στο χρηματιστήριο!
Κάποιοι «διαβάζουν» τον ερχομό του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ως άμεσο κίνδυνο οριστικής ρήξης με τους ξένους εταίρους και δανειστές, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα… περαιτέρω.
Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό σύγχυσης και κλιμάκωσης του φόβου παρ’ ότι είμαστε με μια κυβέρνηση μόλις μιας ημέρας, καταγράφονται και κοσμογονικές μεταλλάξεις σε όλο το οικονομικό – επενδυτικό σύστημα!
Γιατί, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κάνει ξεκάθαρα για παύση ιδιωτικοποιήσεων και παραμονή των μεγάλων κρατικών εταιρειών – εθνικών πρωταθλητών – ειδικά σε νευραλγικούς τομείς όπως νερό, ρεύμα και λιμάνια υπό δημόσιο έλεγχο.
Οι δηλώσεις σήμερα του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη που τοποθετήθηκε στο υπουργείο Ενέργειας επιβεβαίωσαν ότι δεν πρόκειται να συνεχιστεί καμιά κουβέντα για ιδιωτικοποίηση των ΔΕΗ, ΕΛΠΕ κ.λπ.
Παράλληλα, το ίδιο είπε χθες ο υφυπουργός ναυτιλίας κ. Δρίτσας ο οποίος ξεκαθάρισε ότι σταμάτα οποιαδήποτε κουβέντα για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, του ΟΛΠ (άρα και του ΟΛΘ) ενώ θα υπάρξει επανεξέταση των συμβάσεων με Cosco.
Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό, εύλογα καταλαβαίνουμε ότι το επενδυτικό σύστημα μπαίνει σε… αχαρτογράφητες ζώνες, κάτι που οδηγεί όσους επενδυτές είχαν «χτίσει» στην προοπτική ιδιωτικοποιήσεων, να αποχωρούν τάχιστα.
Αρκετά funds και άλλα επενδυτικά σχήματα ρευστοποιούν με μένος τη ΔΕΗ οδηγώντας τη για δεύτερη συνεχή ημέρα σε απώλειες έως και 17,79% μετά το -11,17% χθες, ενώ μεγάλη πτώση σε ποσοστό 8,26% καταγράφει ο τίτλος του ΟΛΠ ενώ η μετοχή του ΟΛΘ καταγράφει πτώση 12,50%!
Η μετοχή των ΕΛΠΕ καταγράφει πτώση 3,59%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης