Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

MIG Real Estate: Δρομολογείται η συγχώνευση με την Εθνική Πανγαία - Εντός 5 μηνών η ολοκλήρωση της διαδικασίας

MIG Real Estate: Δρομολογείται η συγχώνευση με την Εθνική Πανγαία - Εντός 5 μηνών η ολοκλήρωση της διαδικασίας
Σε αυτό το στάδιο δεν έχει διενεργηθεί αποτίμηση των μετασχηματιζόμενων εταιρειών ούτε έχει προταθεί σχέση ανταλλαγής μετοχών
Την έναρξη των διαδικασιών συγχώνευσης δι' απορρόφησης με την Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ ενέκρινε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της MIG Real Estate.
Εντός πέντε μηνών θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Eιδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας MIG Real Estate κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε την έναρξη προπαρασκευαστικών ενεργειών για τη συγχώνευση δι' απορρόφησης της Εθνικής ΠΑΝΓΑΙΑ.
Η προς απορρόφηση εταιρεία κατέχει το 96,94% του μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.
Η σχεδιαζόμενη συγχώνευση έχει προταθεί να πραγματοποιηθεί με ενοποίηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των ως άνω αναφερόμενων εταιρειών, με συνδυασμένη εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 68 επ. του κ.ν. 2190/1920 και του ν. 2166/1993, όπως ισχύουν.
Η 31.1.2015 έχει οριστεί ως ημερομηνία μετασχηματισμού, ενώ η ελεγκτική εταιρεία ΠΡΑΙΣΓΟΥΟΤΕΡΧΑΟΥΣΚΟΥΠΕΡΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ θα πραγματοποιήσει τον έλεγχο του ισολογισμού μετασχηματισμού της Προς Απορρόφηση Εταιρείας, τη σύνταξη έκθεσης αποτίμησης των μετασχηματιζόμενων εταιρειών και τη διατύπωση γνώμης επί του σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης αλλά και του δικαίου και εύλογου της σχέσης ανταλλαγής.
Η αποτίμηση του παγίου ενεργητικού των μετασχηματιζόμενων εταιρειών θα πραγματοποιηθεί από πιστοποιημένους εκτιμητές, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Σε αυτό το στάδιο δεν έχει ακόμα διενεργηθεί αποτίμηση των μετασχηματιζόμενων εταιρειών ούτε έχει προταθεί σχέση ανταλλαγής μετοχών.
Η Εταιρεία εκτιμά ότι η σχεδιαζόμενη συγχώνευση θα έχει ολοκληρωθεί εντός 5 μηνών.
Η ολοκλήρωσή της, σε κάθε περίπτωση εξαρτάται από τη λήψη εταιρικών αποφάσεων που θα οριστικοποιήσουν τη διαδικασία και θα εγκρίνουν τη συγχώνευση καθώς και από την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Η Εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την πρόοδο των σχετικών εργασιών και θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, σύμφωνα με την ισχύουσα εταιρική και χρηματιστηριακή νομοθεσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης