Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαδρίτη: Μαζική διαδήλωση των υποστηρικτών του Podemos – Κυμάτισαν και σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ

Μαδρίτη: Μαζική διαδήλωση των υποστηρικτών του Podemos – Κυμάτισαν και σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ
Ο άνεμος της αλλαγής άρχισε να πνέει στην Ευρώπη, δήλωσε ο επικεφαλής του Podemos
Περί τους 100.000 υποστηρικτές του αριστερού κόμματος Podemos της Ισπανίας διαδήλωσαν σήμερα στους δρόμους της Μαδρίτης, φωνάζοντας το σύνθημα «Ναι, γίνεται!» (Si se puede, si se puede!), επικροτώντας τις εξαγγελίες για αλλαγή της Ευρώπης από το επικρατέστερο κόμμα – σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- στις φετινές εκλογές.
«Ο άνεμος της αλλαγής άρχισε να πνέει στην Ευρώπη», διαβεβαίωσε τους συγκεντρωμένους στην Πουέρτα δελ Σολ ο 36χρονος Pablo Iglesias, ο επικεφαλής του Podemos.
Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση ανέμιζαν μεταξύ άλλων σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο το Podemos έχει συμμαχήσει, καθώς και των Δημοκρατικών, της ισπανικής αριστεράς.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και πλακάτ με συνθήματα όπως «Ναι, μπορούμε», «Η αλλαγή συμβαίνει τώρα», ή «Ο Πάμπλο πρόεδρος».
Το Podemos, το οποίο συστάθηκε πριν από μόλις έναν χρόνο, είχε κάνει την έκπληξη στις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2014, συγκεντρώνοντας 1,2 εκατ. ψήφους και αναδεικνύοντας πέντε μέλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Έκτοτε, καταγράφει μεγάλη άνοδο στις δημοσκοπήσεις, ξεπερνώντας το Σοσιαλιστικό Κόμμα αλλά ακόμη και το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα, σύμφωνα με ορισμένες από τις έρευνες, στην πρόθεση ψήφου.
Όπως υποδεικνύει μία από τις δημοσκοπήσεις, το 25% των εκλογέων που είχαν ψηφίσει το Σοσιαλιστικό Κόμμα το 2011 θα ψήφιζε σήμερα το Ποδέμος, ενώ το ίδιο ανέφερε το 50% των ψηφοφόρων της Ενωμένης Αριστεράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης