Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Με τις δωρεές των Ιδρυμάτων Λάτση και Νιάρχου στέκεται όρθιο το ΕΚΑΒ - Το κράτος από το 2003 σταμάτησε την αγορά αυτοκινήτων

Με τις δωρεές των Ιδρυμάτων Λάτση και Νιάρχου στέκεται όρθιο το ΕΚΑΒ - Το κράτος από το 2003 σταμάτησε την αγορά αυτοκινήτων
Σε κατάσταση αποσύνθεσης το ΕΚΑΒ...
Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας στην κυριολεξία λειτουργεί χάρη στον πατριωτισμό των ανθρώπων που εργάζονται στον Οργανισμό ενώ το κράτος το έχει αφήσει … στην τύχη του.
Οι υπουργοί Υγείας των προηγούμενων κυβερνήσεων στέρησαν από το ΕΚΑΒ βασικούς πόρους χρηματοδότησης με αποτέλεσμα να λειτουργεί σε καθεστώς ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Με τις δωρεές των Ιδρυμάτων Ιωάννη Λάτση και Σταύρου Νιάρχου συντηρείται ο στόλος αυτοκινήτων των ασθενοφόρων της περιοχής της Αττικής. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η συντήρηση των οχημάτων καθώς το κράτος δεν διαθέτει τις αναγκαίες πιστώσεις.
Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ Παναγιώτης Κουρουπλής αποκάλυψε στη Βουλή ότι περισσότερα από 120 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παραμένουν ακινητοποιημένα λόγω τεχνικών βλαβών. Όπως είπε υπουργός , δεν διέθεταν κονδύλια για τη συντήρηση των αυτοκινήτων ενώ έδιναν 700.000 ευρώ για την αγορά υπουργικών πολυτελών αυτοκινήτων
Το www. bankingnews gr επικοινώνησε με το πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νικόλαο Παπαευσταθίου,ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει τη δήλωση του υπουργού.
Αρκέστηκε να πει μόνο ότι το υπουργείο Υγείας δεν διαθέτει κονδύλια για την αγορά ασθενοφόρων. Η τελευταία φορά ήταν το 2003, δηλαδή πριν από 12 χρονιά. Και επανέλαβε ότι οι χορηγίες από τα συγκεκριμένα ιδρύματα συμβάλλουν αποφασιστικά στη συντήρηση του στόλου των αυτοκινήτων για την μεταφορά των ασθενών.

ntheo@bankingmews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης