Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

NBG Securities: Είναι πολύ νωρίς για τοποθετήσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο

NBG Securities: Είναι πολύ νωρίς για τοποθετήσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο
Οι καλές επιδόσεις στις μεταρρυθμίσεις θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν τα σκληρά μέτρα λιτότητας
Είναι ακόμη πολύ νωρίς να λάβουν οι επενδυτές θέσεις "αγοράς" και "διακράτησης" στην ελληνική αγορά.
Αυτό αναφέρει στη σημερινή 2σέλιδη ανάλυσή της η NBG Securities υπό τον τίτλο "A positive euro group outcome, but still a long way to go" (ένα θετικό αποτέλεσμα στο Eurogroup, αλλά ακόμη έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, στην οποία αναφέρεται ότι προτιμά τις πωλήσεις στην ανάκαμψη των κυκλικών κλάδων , όπως τράπεζες, κατασκευαστικές και λιανικών πωλήσων.
Το trading των τραπεζών σε discount 61% σε σχέση με τον ευρωπαϊκών κλάδων, αλλά θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν οι πιέσεις ρευστότητας (η χρήση του ELA θα πρέπει να συνεχιστεί για κάποιο διάστημα), η πιθανή αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ η οικονομική ανάκαμψη θα μπορούσε να υστερεί των προσδοκιών.

Τι να κατέχουν μακροπρόθεσμα

ΟΤΕ και Grivalia αναφέρει η NBG Securities.
Έχει, επίσης, Motor Oil, που διαπραγματεύεται μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα με discount.
Παραμένει στον όμιλο Folli Follie και Σαράντη στα σημερινά επίπεδα.
Μακροπρόθεσμα αγοραστές στην Jumbo, λόγω της πτώσης του ευρώ, καθώς η εταιρεία έχει ισχυρές δυνατότητες να μετριάσει την επίδραση στην κερδοφορία.
Αναμένει, επίσης, αναβάθμιση των προοπτικών της κερδοφορίας να συνεχίσει για τη ΔΕΗ για τουλάχιστον άλλα δύο τρίμηνα.

Τα πραγματικά περιστατικά

Το Eurogroup την περασμένη Παρασκευή πρόσφερε κάποια ανάσα στη νέα κυβέρνηση.
Η παράταση της Σύμβασης Διευκόλυνσης Χρηματοοικονομικής Στήριξης για 4 μήνες υπό ορισμένους όρους επιτρέπει στη νέα κυβέρνηση να ξεκινήσει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα.
Οι συνθήκες περιορισμένης ρευστότητας στην αγορά περιορίζουν την ευελιξία της.
Από την άλλη πλευρά η ευρεία αποδοχή της κυβέρνηση από τους πολίτες (>80% εγκρίνει τις πράξεις της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με την Public Issue) προσφέρει σημαντική ισχύ, εάν οι μεταρρυθμίσεις βρίσκονται στο σωστό δρόμο (δηλαδή τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα).

Ένας συμβιβασμός δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό

Μια πιθανή τριβή εντός της κυβέρνησης συνασπισμού θα πρέπει να είναι διαχειρίσιμη από τα ανώτερα διοικητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και σε ένα σενάριο που η υπό όρους συμφωνία (ες) στέκεται ενάντια σε ορισμένες από τις αρχές / σχέδια του κόμματος (δηλαδή τις ιδιωτικοποιήσεις και τις ήπιες αυξήσεις φόρων).
Η NBG Securities πιστεύει ότι οι καλές επιδόσεις στις μεταρρυθμίσεις θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν τα σκληρά μέτρα λιτότητας, αν η αύξηση του ΑΕΠ είναι χαμηλότερη από την αναμενόμενη ή / και τα δημόσια οικονομικά δεν πετύχουν τους προ-συμφωνημένους στόχους από τις ΕΚΤ/ΔΝΤ και την ΕΕ.

Τα επόμενα στάδια

Κατά το επόμενο δεκαπενθήμερο τουλάχιστον τέσσερα κοινοβούλια πρέπει να επικυρώσουν τη νέα συμφωνία για την Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια του Μαρτίου η Ελλάδα έχει οφειλόμενες πληρωμές προς το ΔΝΤ (1,6 δισ. ευρώ), το κόστος τόκων (0,8 δισ. ευρώ) και ανανεώσεις εντόκων γραμματίων (4,6 δισ ευρώ).
Αυτές οι ανάγκες μπορούν να καλυφθούν εσωτερικά όσο οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές μας μπορεί να παραταθούν μέχρι το τέλος Απριλίου.
Μια νέα συμφωνία τον Ιούλιο θα λάβει υπόψη τις επιτυχίες της κυβέρνησης στη μεταρρυθμιστική ατζέντα και θα πρέπει να προβλέπει τις υψηλές ανάγκες αναχρηματοδότησης (11 δισ. ευρώ) την περίοδο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης