Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας (ΝΔ): Στροφή 180 μοιρών από την κυβέρνηση

Σταϊκούρας (ΝΔ): Στροφή 180 μοιρών από την κυβέρνηση
Με τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους η κυβέρνηση εγκαταλείπει τις μεγαλόστομες εξαγγελίες τονίζει ο κ.Σταϊκούρας
Για στροφή 180 μοιρών της κυβέρνησης από τις μεγαλόστομες εξαγγελίες των τελευταίων ετών, της προεκλογικής περιόδου και των πρώτων μετεκλογικών ημερών κάνει λόγο ο βουλευτής της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας.
Σχολιάζοντας την χθεσινή συμφωνία της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους, ο κ.Σταϊκούρας τονίζει πως η ενδιάμεση και μεταβατική συμφωνία στην οποία κατέληξαν η κυβέρνηση και το Eurogroup αποτελεί ένα πρώτο βήμα προς την αναγκαία εξομάλυνση της σχέσης της χώρας με τους εταίρους και δανειστές.
«Η διαταραχή του τελευταίου μήνα φαίνεται ότι ομαλοποιείται και η κυβέρνηση, με συνεχείς παλινδρομήσεις, ατελείωτες ανακολουθίες, παίγνια με σύμβολα, συμβολισμούς και λέξεις «προσγειώνεται», σταδιακά, στην πραγματικότητα.
Με τη συμφωνία η κυβέρνηση εγκαταλείπει τις πολυάριθμες μεγαλόστομες εξαγγελίες των τελευταίων ετών, της προεκλογικής περιόδου και των πρώτων μετεκλογικών ημερών και κάνει στροφή περίπου 180 μοιρών» αναφέρει ο κ.Σταϊκούρας.
Όπως αναφέρει, «η κυβέρνηση δεσμεύτηκε στην παράταση του υπάρχοντος Μνημονίου, αποδέχεται την αξιολόγηση από την τρόικα, προτείνει και υποστηρίζει μεταρρυθμίσεις που δρομολογήθηκαν ή υιοθετήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, απορρίπτει τη διαγραφή του χρέους και επιζητά την υλοποίηση των Ευρωπαϊκών αποφάσεων του Νοεμβρίου του 2012 για την περαιτέρω ενίσχυση της βιωσιμότητάς του, αποδέχεται την αποφυγή μονομερών δράσεων ή την ανάκληση μέτρων που επηρεάζουν, αρνητικά, τους δημοσιονομικούς στόχους, την οικονομική ανάπτυξη και την χρηματοοικονομική σταθερότητα, ενώ αποδέχεται αποκρατικοποιήσεις που θα ακύρωνε «με ένα νόμο και ένα άρθρο».
«Όταν οι υφιστάμενες στη συμφωνία ασάφειες, καταστούν εν πορεία σαφείς και ποσοτικά συγκεκριμένες, τότε πλέον θα πέσουν και τα τελευταία «φύλλα συκής» της κυβέρνησης και θα αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια» τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ, αναφέρονταςπως αποτελεί θετική εξέλιξη για τη στρατηγική πορεία της χώρας το ότι η κυβέρνηση, έμπρακτα πλέον, αναζητεί την πορεία της χώρας εντός της Ευρωζώνης.
«Είναι σημαντικό, ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτικών δυνάμεων αναζητούμε πλέον, λόγω και έργω, οδικό χάρτη και εφικτές λύσεις για τη χώρα, εντός του ιδίου πλαισίου» υποστήριξε ο κ.Σταϊκούρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης