Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου για οικονομική απάτη του Εθνικού Μετώπου - Με μηνύσεις απειλεί η Le Pen

Έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου για οικονομική απάτη του Εθνικού Μετώπου - Με μηνύσεις απειλεί η Le Pen
Στο γραφείο καταπολέμησης της διαφθοράς παραπέμπει την υπόθεση ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, Martin Schultz
Στο γραφείο καταπολέμησης της διαφθοράς παραπέμπει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, το γαλλικό κόμμα Εθνικό Μέτωπο (FN) της Marine Le Pen για οικονομικές «παρατυπίες» στα γραφεία ευρωβουλευτών του, ενώ έχει ενημερώσει σχετικά και το γαλλικό υπουργείο Δικαιοσύνης.
Η υπόθεση αφορά βοηθούς ευρωβουλευτών, οι οποίοι πληρώνονται από το Στρασβούργο, αλλά στην πραγματικότητα εργάζονται για λογαριασμό του ακροδεξιού κόμματος.
Από την πλευρά της, η Marine Le Pen έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και χαρακτηρίζει την έρευνα υποκινούμενη, εν όψει των περιφερειακών εκλογών, όπου μάλιστα με βάση ορισμένες δημοσκοπήσεις το κόμμα της έρχεται πρώτο και προειδοποιεί ότι θα υποβάλει μήνυση για δυσφήμηση.
Μάλιστα, κατηγορεί τον πρόεδρο της Ευρωβουλής ότι λειτουργεί προς όφελος της γαλλικής κυβέρνησης, ενώ κατηγορεί και τον γάλλο πρωθυπουργό M. Vals ότι κινητοποιεί τους σοσιαλιστές φίλους του εναντίον του Εθνικού Μετώπου, προσθέτοντας ότι θα υποβάλει μήνυση εις βάρος του για δυσφήμηση.
Σύμφωνα με πηγές στο Ευρωκοινοβούλιο, η υπόθεση αφορά συνολικά 7,5 εκατ. ευρώ και όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωσή του, «οι βοηθοί ευρωβουλευτών που πληρώνονται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να επιτελούν εργασίες που συνδέονται άμεσα με την άσκηση των κοινοβουλευτικών καθηκόντων».
Αντιθέτως, όπως σημειώνεται, οι εν λόγω βοηθοί ουσιαστικά δούλευαν μόνο για την προώθηση του κόμματος στο Παρίσι.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης