Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μήνυση για την κατάληψη της Νομικής κατέθεσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ

Μήνυση για την κατάληψη της Νομικής κατέθεσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ
Συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα η κατάληψη του κτιρίου της Νομικής Σχολής
Μήνυση για την κατάληψη της Νομικής και διακεκριμένες φθορές κατέθεσε στην Εισαγγελία της Αθήνας ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας Θάνος Δημόπουλος.
Μάλιστα χθες, ο Προιστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος άσκησε ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και σειρά πλημμεληματικών πράξεων.
Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα, η κατάληψη του κτιρίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από ομάδα αντιεξουσιαστών, ενώ η πρυτανεία του Ιδρύματος επισημαίνει ότι οι προσπάθειες που έχουν καταβληθεί έως σήμερα σε συνεργασία με τους κοσμήτορες της Νομικής και της Σχολής Πολιτικών για να αποχωρήσουν οι καταληψίες έχουν αποβεί άκαρπες.
«Παρά τις επίμονες και συνεχείς ενέργειες προς πάσα κατεύθυνση, των κοσμητόρων της Νομικής Σχολής και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών σε συνεργασία με τις Πρυτανικές Αρχές, δεν κατέστη εφικτή μέχρι σήμερα η αποχώρηση των καταληψιών. Οι ενέργειες αυτές συνεχίζονται. Ήδη λαμβάνεται κάθε μέριμνα από τους κοσμήτορες και τις Πρυτανικές Αρχές για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του διδακτικού έργου» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Οι καταληψίες ζητούν μεταξύ άλλων την απελευθέρωση κρατουμένων για τρομοκρατία και την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ', ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη αυτεπάγγελτη παρέμβαση της εισαγγελίας Αθηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης