Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συστάσεις Juncker σε Τσίπρα: Πες στον Βαρουφάκη να ρίξει τους τόνους!

Συστάσεις Juncker σε Τσίπρα: Πες στον Βαρουφάκη να ρίξει τους τόνους!
Ολοένα και περισσότεροι Ευρωπαίοι μιλούν παρασκηνιακώς για το... πρόβλημα Βαρουφάκης, κατηγορώντας ευθέως τον υπουργό Οικονομικών για επιδειξιομανία, ασυνέπεια και αδιακρισία
Να ρίξει τους τόνους ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ζήτησε από τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ο πρόεδρος της Κομισιόν, J. C. Juncker!
Aυτό υποστηρίζει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ανώτατο Ευρωπαίο αξιωματούχο.
Κατά τις πληροφορίες, ο Juncker φέρεται να ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να συστήσει στον υπουργό του, τον Γ. Βαρουφάκη, να ρίξει τους τόνους, προκειμένου η Ελλάδα να πετύχει μια συμφωνία με τους δανειστές της και να αποφύγει το οικονομικό κραχ.
Όπως έχει ήδη αναφέρει το www.bankingnews.gr, τo πρόβλημα Γ. Βαρουφάκης φέρεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος.
"Με εμπρηστικές συνεντεύξεις, μη διπλωματική συμπεριφορά, αέρα διασημότητας αλλά και έχοντας κάνει χρήση άσεμνων χειρονομιών ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας έχει καταστεί μέρος του προβλήματος του χρέους της χώρας, παρά μέρος της λύσης του", σχολιάζει χαρακτηριστικά το Reuters.
Πριν καν συμπληρώσει δύο μήνες στο πόστο του, ο Γ. Βαρουφάκης έχει κατορθώσει να δημιουργήσει έριδες στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και την Φρανκφούρτη, την ώρα που η Ελλάδα δίνει μάχη για να αποφύγει τη χρεοκοπία και να θωρακίσει τη θέση της μέσα στην Ευρωζώνη.
"Ολοένα και περισσότεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μιλούν παρασκηνιακώς για το... πρόβλημα Βαρουφάκης, κατηγορώντας ευθέως τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών για επιδειξιομανία, ασυνέπεια και αδιακρισία, χαρακτηριστικά που έχουν πλήξει καίρια την αμοιβαία εμπιστοσύνη με τους εταίρους αλλά και τους επενδυτές", σημειώνει, επίσης, το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης