Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποχρεούται να συμφωνήσει σε πολιτική λύση με την ΕΕ – Η Ελλάδα λέει όχι στο νόμισμα της φτώχειας, την δραχμή

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποχρεούται να συμφωνήσει σε πολιτική λύση με την ΕΕ  – Η Ελλάδα λέει όχι στο νόμισμα της φτώχειας, την δραχμή
Επιστροφή στην δραχμή όπως λέμε επιστροφή στην φτώχεια - Θα είναι έγκλημα και προδοσία κατά του ελληνικού λαού
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποχρεούται να συμφωνήσει με την ΕΕ, υποχρεούται να άρει το αδιέξοδο, υποχρεούται να αποτρέψει το πιστωτικό κραχ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει μια μεγάλη ευκαιρία να συμφωνήσει με την ΕΕ ώστε να ξεφύγει η ελληνική οικονομία από την πιστωτική ασφυξία και να αποτρέψει τα εφιαλτικά σενάρια με capital controls στις τράπεζες που θα οδηγούσαν σε ακόμη πιο οδυνηρά μνημόνια.
Όσοι επιλέξουν την σύγκρουση δεν θα έχουν προσφέρει τις σωστές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το ελληνικό λαό.
Ήδη στην κοινωνία αρχίζει να περάνει το μήνυμα ότι η διαπραγμάτευση της νέας ελληνικής κυβέρνησης δεν απέδωσε, ωστόσο απαιτείται ένας ιστορικός πολιτικός συμβιβασμός μεταξύ της Ελλάδος και της ΕΕ.
Στην κρισιμότατη συνάντηση των 5+1 την Πέμπτη 19 Μαρτίου του 2015 το βράδυ στις 21:00 θα κριθούν πολλά για την Ελλάδα.
Σε αυτή την κρίσιμη συνάντηση θα βρίσκονται ο Τσίπρας Ελλάδα, η Merkel Γερμανία, ο Hollande Γαλλία, ο Draghi ΕΚΤ, o Juncker Κομισιόν και ο Disselbloem o επικεφαλής του Eurogroup.
Σε αυτή την κρισιμότατη συνάντηση η ελληνική κυβέρνηση  θα έχει μια ιστορική ευκαιρία να συμβάλλει στην αποκατάσταση της ηρεμίας στην οικονομία, να συμβάλλει στην άρση των αδιεξόδων, να συνδράμει θετικά ώστε η Ελλάδα να προχωρήσει μπροστά αποβάλλοντας το επώδυνο βάρος της πιστωτικής ασφυξίας.
Το κλίμα σύγκρουσης που έχει καλλιεργηθεί ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει αρκεί να υπάρχει θέληση και αποφασιστικότητα.
Ο ελληνικός λαός εξέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί είπε όχι στα μνημόνια αλλά ο ελληνικός λαός δεν εξέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ για να οδηγήσει την Ελλάδα στην δραχμή το νόμισμα της φτώχειας, της ντροπής.
Με βάση πολιτική πηγή «στην κρισιμότατη συνάντηση περιμένουμε τόσο η ΕΕ όσο και η Ελλάδα να κάνουν ένα βήμα πίσω στις απαιτήσεις τους.
Θα συμφωνηθούν ή θα επανεπιβεβαιωθούν οι παράμετροι της συμφωνίας του Eurogroup και η Ελλάδα θα αποδεχθεί λίγο παραπάνω μνημόνιο.
Το σενάριο η Ελλάδα να λάβει χρηματοδότηση χωρίς να αποδεχθεί ούτε μια εκ των βασικών παραμέτρων της ΕΕ δεν υφίσταται.
Από την άλλη τόσο η Ελλάδα όσο και η ΕΕ και οι θεσμικοί παράγοντες που την εκπροσωπούν έχουν ένα κοινό στόχο δεν επιθυμούν Grexit ή Grexident ή την δραχμή το νόμισμα της φτώχειας.
Το γεγονός ότι ούτε η Ελλάδα ούτε η ΕΕ θέλουν ατύχημα, κραχ, πιστωτικό χάος, capital controls και λαϊκή εξέγερση κατά των πάντων, θα συμφωνηθεί μια δέσμη μεταρρυθμίσεων και ταυτόχρονα η ΕΕ κάτι θα προσφέρει στην Ελλάδα.
Ή θα δοθούν τα 2,3 δισεκ. από το πακέτο Juncker ή η ΕΚΤ θα δεχθεί τα 15 δισεκ. εντόκων γραμματίων να γίνουν 20 δισεκ.
Δεν μπορεί η ΕΚΤ να δέχεται τα 15 δισεκ έντοκα και να μην δέχεται την προσωρινή αύξηση τους στα 20 δισεκ. μέχρις ότου  η Ελλάδα ξεπεράσει την πιστωτική ασφυξία».

Συμφωνία ή χάος

Κορυφαίος τραπεζίτης μας παρουσίασε μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη.
«Όλοι έχουν κατανοήσει ότι η Ελλάδα περνάει την δυσκολότερη φάση της οικονομικής της ιστορίας.
Όλο το σύστημα έχει αποσυντονιστεί, οι υπουργοί ακόμη δεν διοικούν τα υπουργεία, το κράτος δεν έχει έσοδα, το πρωτογενές πλεόνασμα έχει μηδενίσει, η Ελλάδα οδηγείται εκ νέου σε ύφεση μάλλον -0,5%, οι τράπεζες λειτουργούν με ορίζοντα ημέρας, τα NPLs αυξάνονται, γενικώς το σύστημα δεν δουλεύει.
Οι λύσεις είναι δύο ή συμφωνία ή χάος.
Δεν μπορεί το σύστημα να λειτουργήσει υπό αυτό το καθεστώς για τους επόμενους 1,5 – 2 μήνες δεν αντέχει.
Στο σενάριο καταστροφής των capital controls η Ελλάδα θα έχει αυτοκτονήσει γιατί capital control σημαίνει ρήγμα μεταξύ Ελλάδος και ΕΕ και σημαίνει είτε έξοδος από το ευρώ, είτε νέο πολύ πιο επώδυνο μνημόνιο το τρίο μνημόνιο το οποίο έχει 10000% ανάγκη η Ελλάδα.
Είτε μας αρέσει είτε όχι η Ελλάδα εξαρτάται από την Ευρώπη και χρειάζεται συμβιβασμός και συμφωνία.
Αυτή είναι η λύση για την Ελλάδα.
Αν γίνει το λάθος, το μοιραίο λάθος κανείς δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί το bank run δηλαδή την μαζική εκροή καταθέσεων και κανείς δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί τα capital control και επίσης κανείς δεν μπορεί να πει στον ελληνικό λαό…γιατί αποτύχαμε όλοι».

Γιατί είναι μονόδρομος η συμφωνία Ελλάδος με ΕΕ

Με βάση τα κορυφαία τραπεζικά στελέχη άπαξ και η Ελλάδα θα χρειαστεί άλλα 25 δισεκ. και οι τράπεζες θα χρειαστούν επιπλέον 6 δισεκ. νέα κεφάλαια είναι μαθηματικώς βέβαιο μόνο η ΕΕ μπορεί να χρηματοδοτήσει  την διάσωση της Ελλάδος και την διάσωση των τραπεζών.
Αν υπάρξει τρίτο δάνειο προς την Ελλάδα θα υπάρξει και τρίτος γύρος ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών.
Επειδή όμως η Ελλάδα θα είναι 100% αποκλεισμένη από τις αγορές για όλο το 2015 είναι μονόδρομος η ΕΕ.
Η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει επακριβώς τι συμβαίνει και σταδιακά διαχειρίζεται αυτή την κατάσταση ώστε να υπάρξει συμφωνία.
Η λεκτική κόντρα είναι προσχηματική μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδος.
Η Ελλάδα και οι τράπεζες χρειάζονται βοήθεια και είναι αδιανόητο κάποιοι ακόμη και εντός Ελλάδος να μελετούν….την νέα δραχμή ή το διπλό νόμισμα.
Θα είναι αυτοκτονία, θα είναι εθνική τραγωδία αν η Ελλάδα επιλέξει τον δρόμο της καταστροφής.
Το διπλό νόμισμα θα φτωχοποιήσει μαζικά την Ελλάδα, η δραχμή είναι το νόμισμα της φτώχειας.

Η δραχμή ισούται με  εθνική τραγωδία

Επιστροφή στην δραχμή όπως λέμε επιστροφή στην φτώχεια

Τι θα μπορούσε να σημαίνει επιστροφή στην δραχμή;
1)Η διαδικασία μετάβασης της Ελλάδος από το ευρώ στην δραχμή (και δεν αναφερόμαστε μόνο στο σκέλος της εκτύπωσης των νέων δραχμών) θα είναι η περίοδος της απόλυτης φτωχοποίησης του έλληνα.
Ξαφνικά η χρηματοδότηση από το εξωτερικό θα μηδενιστεί και η Ελλάδα δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να δεσμεύσει καταθέσεις για να πληρώσει μισθούς συντάξεις ή να επιβάλλει έκτακτο φόρο στις καταθέσεις.
2)Η επιστροφή της Ελλάδος στην δραχμή και η αποχώρηση από το ευρώ θα οδηγήσει σε μια μαζική έξοδο των ξένων από το ελληνικό χρηματιστήριο και τα ελληνικά ομόλογα.
Το χρηματιστήριο, οι μετοχές των τραπεζών και των εταιριών θα καταρρεύσουν.
Οι τιμές των ομολόγων θα πέσουν στα επίπεδα χρεοκοπίας και οι αποδόσεις θα εκτιναχθούν σε επίπεδα χρεοκοπίας.
3)Η Ελλάδα θα υποβαθμιστεί σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας από όλους τους οίκους πιστοληπτικής διαβάθμισης.
4)Η Ελλάδα θα δεχόταν δύο ισχυρότατα σοκ της άμεσης αποεπένδυσης, της μαζικής και καθολικής αποχώρησης των ξένων και ταυτόχρονα η νέα δραχμή – με όποια συναλλαγματική ισοτιμία εμφανιζόταν έναντι του ευρώ και του δολαρίου – θα δεχόταν ακραίες κερδοσκοπικές πιέσεις ιστορικών διαστάσεων.
Η ΤτΕ χωρίς να διαθέτει συναλλαγματικά διαθέσιμα θα ήταν πανεύκολος στόχος.
Η χώρα θα ζούσε σκηνές πανικού καθώς οι επιθετικές υποτιμήσεις της νέας δραχμής θα μηδένιζαν το όφελος της εκτύπωσης νέου χρήματος.
Ότι θα κέρδιζε η Ελλάδα από την νέα δραχμή θα το έχανε από τις επιθετικές υποτιμήσεις.
5)Η ΕΚΤ ακόμη και αν αποδεχόταν μια κλειδωμένη συναλλαγματική ισοτιμία με την νέα δραχμή….η ΤτΕ δεν θα μπορούσε να αποκρούσει τις κερδοσκοπικές πιέσεις.
6)Τα επιτόκια της νέας δραχμής θα εκτοξεύονταν στο 20% με 30%.
Η Ελλάδα δεν θα ήταν απλά απομονωμένη από τις αγορές θα αντιμετώπιζε συνθήκες μεσοπολέμου λόγω του πληθωρισμού που θα εκτοξευόταν.
7)Ο βασικός μισθός των ελλήνων δεν θα ήταν αποτιμημένος σε ευρώ στα 180 ευρώ από 586 ευρώ σήμερα.
8)Η Ελλάδα θα διαθέτει χρέος το οποίο είναι σε αγγλικό δίκαιο που σημαίνει τεράστιες υποχρεώσεις.
Το χρέος δεν θα μπορούσε να διαγραφεί αμέσως όλα τα διεθνή δικαστήρια θα δέσμευαν την περιουσία του ελληνικού κράτους στο εξωτερικό.
Τα συναλλαγματικά αποθέματα θα έχουν καταστραφεί από την προσπάθεια της ΤτΕ να αποκρούσει τις κερδοσκοπικές επιθέσεις.
9)Οι τράπεζες θα καταστρέφονταν και με όρους ρευστότητας και με όρους κεφαλαίων.
Τα NPLs θα έφθαναν σε επίπεδα ρεκόρ, το σύστημα θα δεχόταν ένα κραχ ιστορικών διαστάσεων.
10)Οι πολίτες θα προσπαθούσαν άρον άρον να διαφυλάξουν τα ευρώ τους σκληρό νόμισμα έναντι του ασθενικού και αδύναμου ελληνικού της νέας δραχμής.
11)Τα ελληνικά προϊόντα θα αποκτούσαν μια αυξημένη ανταγωνιστικότητα σε σχέση με το σήμερα αλλά το όφελος από αυτό θα ήταν πενιχρή εμπρός στην ζημία που θα προκαλούσε η επιστροφή στην νέα δραχμή.
12)Με όρους ΑΕΠ θα μειωνόταν έως 20% που σημαίνει θα χανόταν σε ελάχιστους μήνες 36 δισεκ. ευρώ αξίας εθνικού πλούτου.
13) Ο πληθωρισμός θα εκτόξευε στα ύψη τιμές και επιτόκια.
Ο τραπεζικός δανεισμός απλά θα ήταν μια ιστορία που θα δίδασκαν οι γονείς στα παιδιά τους.
14)Η αγορά ακινήτων θα κατέρρεε.
Με βάση ορισμένα στατιστικά μοντέλα που προσομοιάζουν της Αργεντινής μια πρόσθετη πτώση στις τιμές των ακινήτων περίπου 35% με 40% από τις υφιστάμενες τιμές δεν θα αποτελούσε έκπληξη.
15)Το χρέος ως προς το ΑΕΠ λόγω της μεγάλης μείωσης του ΑΕΠ και της δραματικής υποτίμησης της περιουσίας της Ελλάδος από 177% του ΑΕΠ θα εκτοξευόταν στο 230% με 240%.
16) Η Ελλάδα με την νέα δραχμή τουλάχιστον για τα πρώτα δύο χρόνια δεν θα ήταν γη της επαγγελίας αλλά ένα απολειφάδι μιζέριας, φτώχειας και κακομοιριάς.
Η έξοδος της Ελλάδος από το ευρώ θα είχε συνέπειες στην ελληνική κοινωνία όσο ακόμη 3-4 ακραίας λιτότητας μνημόνια μαζί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης