Τελευταία Νέα
Οικονομία

Απάντηση Κομισιόν σε Παπαδημούλη για τις θαλάσσιες μεταφορές - Πιθανή στήριξή τους από το πακέτο Juncker

Απάντηση Κομισιόν σε Παπαδημούλη για τις θαλάσσιες μεταφορές - Πιθανή στήριξή τους από το πακέτο Juncker
Τη στήριξή της στις θαλάσσιες μεταφορές μέσω του προγράμματος διευκόλυνσης «Συνδέοντας την Ευρώπη» τόνισε η Κομισιόν
Τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να στηρίξει τις θαλάσσιες μεταφορές μέσω του προγράμματος «Connecting Europe Facility» και του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών, σημειώνει σε απάντησή της στον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, η επίτροπος Μεταφορών, Violeta Bulc, η οποία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υποστηριχθούν οι επενδύσεις στις θαλάσσιες αρτηρίες από το πακέτο Juncker.
Πιο συγκεκριμένα, ο Δ. Παπαδημούλης στην ερώτησή του έθετε το θέμα της πολιτικής μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα της προώθησης των θαλάσσιων μεταφορών, στο πλαίσιο των προγραμμάτων του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών TEN-T 2014-2020 και της Διευκόλυνσης «Συνδέοντας την Ευρώπη».
Στην απάντησή της η ευρωπαία επίτροπος, κα Bulc, αφού σημειώνει ότι «οι θαλάσσιες αρτηρίες που προβλέπονται στον κανονισμό ΔΕΔ-Μ αποσκοπούν σε αποδοτικές και βιώσιμες μεταφορές, με την κάλυψη των βασικών αναγκών υποστήριξης των νησιωτικών υποδομών θαλάσσιων μεταφορών, καθώς και με την υποστήριξη των μεταφορών», τονίζει ότι είναι «πιθανή η υποστήριξη των επενδύσεων που αφορούν τις θαλάσσιες αρτηρίες από τη δέσμη χρηματοδότησης επενδύσεων, ύψους 315 δισ. ευρώ.
Μια άλλη πηγή χρηματοδότησης είναι τα ΕΔΕΤ (ευρωπαϊκά διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία)».
Καταλήγοντας στην απάντησή της, η κα Bulc αναφέρει ότι «η υποστήριξη των θαλάσσιων αρτηριών καλύπτει ολόκληρο το φάσμα των αναπτυξιακών έργων για τη στήριξη της συνοχής, όπως π.χ. οι θαλάσσιες συνδέσεις μεταξύ των νησιών και των εμπορικών τους αγορών, από άποψη υποδομής και λειτουργίας.
»Οι θαλάσσιες μεταφορές είναι ζωτικής σημασίας για τις νησιωτικές περιφέρειες και οι θαλάσσιες αρτηρίες θα συνεχίσουν να αποτελούν το σημαντικότερο μέσο για να διασφαλιστεί, όχι μόνο η ανάπτυξη των θαλάσσιων μεταφορών μικρών αποστάσεων, αλλά και η συνδεσιμότητα των νησιωτικών λιμένων του ΔΕΔ-Μ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης