Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

MIG: Εξέδωσε ομολογιακό δάνειο 50 εκ. και σχεδιάζει ακόμη ένα ύψους 115 εκ. - Aκύρωσε την ΑΜΚ

tags :
MIG: Εξέδωσε ομολογιακό δάνειο 50 εκ. και σχεδιάζει ακόμη ένα ύψους 115 εκ. - Aκύρωσε την ΑΜΚ
Τα κοινά ομολογιακά δάνεια της MIG καλύπτονται από την Τράπεζα Πειραιώς
Νέο κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους 50 εκατ. ευρώ, το οποίο καλύφθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς, εξέδωσε η MIG.
Το δάνειο είναι τριετούς (3) διάρκειας, με λήξη το Μάρτιο 2018 και θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης της εταιρείας και των θυγατρικών της, με σκοπό την ενίσχυση και βελτίωση της ρευστότητας τους ή τη χρηματοδότηση των επενδυτικών προγραμμάτων τους.
Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αποφάσισε την έκδοση νέου κοινού ομολογιακού δανείου ύψους έως 115 εκατ. ευρώ, σε 2 σειρές, που ανέλαβε την υποχρέωση να καλύψει η Τράπεζα Πειραιώς, για την αναχρηματοδότηση ισόποσων υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων της Εταιρίας προς αυτήν.
Η έκδοση της πρώτης σειράς ύψους 100 εκατ. ευρώ ήδη ολοκληρώθηκε.
Η συμφωνία αναχρηματοδότησης προβλέπει την μακροπρόθεσμη αναδιάρθρωση του εν λόγω δανεισμού, με την επέκταση της περιόδου αποπληρωμής κατά 3 έτη (Οκτώβριος 2019).
Η MIG βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με άλλες δανείστριες τράπεζες για την σύναψη συμφωνίας αναδιάρθρωσης υφιστάμενων δανείων.
Με τη σύναψη της συμφωνίας αυτής, θα ολοκληρώσει τη μακροπρόθεσμη αναδιάρθρωση του συνόλου των υφιστάμενων κοινών ομολογιακών δανείων, επιτυγχάνοντας την επέκταση του ορίζοντα ωρίμανσης.
Τέλος, αφού έλαβε υπόψιν του τις επικρατούσες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας αποφάσισε να ανακαλέσει την από 19.1.2015 απόφασή του για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 300 εκατ. ευρώ και να επανεξετάσει το θέμα σε επόμενη συνεδρίασή του μετά και την έγκριση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων της και την αποσαφήνιση των οικονομικών εξελίξεων στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης