Τελευταία Νέα
Διεθνή

DW: Άνοδο του ακροδεξιού κόμματος της Marine Le Pen βλέπουν τα ξένα ΜΜΕ

DW: Άνοδο του ακροδεξιού κόμματος της Marine Le Pen βλέπουν τα ξένα ΜΜΕ
Την πεποίθηση οτι σε είκοσι χρόνια η Γαλλία θα έχει γίνει ισλαμική δημοκρατία, τονίζουν οι υποψήφιοι του κόμματος 
Με ανησυχία παρακολουθεί ο ξένος τύπος της αυριανές τοπικές εκλογές στη Γαλλία όπου το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Marine Le Pen αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τη δύναμή του.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle η πρόεδρος του κόμματος φιλοδοξεί να ταράξει τα νερά της γαλλικής πολιτικής με το να αναδειχθεί πρώτη δύναμη.
Πρόκειται για εκλογές στην πρώτη βαθμίδα της τοπικής αυτοδιοίκησης, με εξαίρεση το Παρίσι, και τη Λυών καθώς και τις γαλλικές υπερπόντιες κτήσεις.
Οι υποψήφιοι του Εθνικού Μετώπου συμμετέχουν σε περίπου 2.000 εκλογικές περιφέρειες, ενώ η γαλλική Κεντροδεξιά ή οι σοσιαλιστές δεν «κατεβάζουν» τόσους πολλούς υποψηφίους.
Στα προπύργια του κόμματος περιλαμβάνονται και τα προάστια της Μασσαλίας όπου το Εθνικό Μέτωπο έχει εκλέξει τον γερουσιαστή S. Ravier. 
Ενώ πολλοί υποψήφιοι χρησιμοποιούν απροσχημάτιστα αντισημιτικό, ρατσιστικό ή ομοφοβικό λεξιλόγιο η στρατηγική της κομματικής ηγεσίας είναι να καταφεύγει σε πιο στρογγυλεμένες διατυπώσεις.
Πάντως ο S. Revier είναι αρκετά σαφής, όταν προειδοποιεί ότι «σε είκοσι χρόνια η Γαλλία θα έχει γίνει ισλαμική δημοκρατία». Συμπληρώνει μάλιστα ότι η Γαλλία μπορεί να μην έχει γίνει ακόμη «ισλαμική δημοκρατία», αλλά σε κάθε περίπτωση οι ισλαμικοί πυρήνες πληθαίνουν με γρήγορο ρυθμό και μάλιστα κάποιοι από αυτούς δεν περιορίζονται στη θεωρία, αλλά προχωρούν σε βίαιες επιθέσεις.
Κάθε επίθεση ισλαμιστών αποτελεί για το Εθνικό Μέτωπο ένα επιχείρημα, μία ένδειξη επιβεβαίωσης της πολιτικής και των συνθημάτων του. Και τα επιχειρήματα αυτά βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στα υποβαθμισμένα βόρεια προάστια της Μασσαλίας- περιοχές που συνήθως δεν αναφέρονται καν στις γαλλικές εφημερίδες, παρά μόνο όταν έχει προηγηθεί κάποιο ξεκαθάρισμα λογαριασμών του υποκόσμου. Ο Revier ξιφουλκεί κατά των μεταναστών και υποστηρίζει ότι η μετανάστευση αποτελεί «σοβαρό εμπόδιο» για τη Γαλλία.
«Μηδενική ανοχή», «απέλαση για τους παράνομους», «πρώτα οι Γάλλοι στις κοινωνικές παροχές»- αυτά είναι μερικά από τα συνθήματα του Εθνικού Μετώπου και του S. Revier που φαίνεται να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος.
Ο Ravier ταυτίζεται με την εκλογική του περιφέρεια και προβάλλει ως προσόν ότι δεν έχει αποφοιτήσει από ανώτατες σχολές των γαλλικών ελίτ, καθώς, όπως λέει «το δικό του πανεπιστήμιο είναι τα βόρεια προάστια της Μασσαλίας».
Ο ίδιος πάντως, ως τοπικός άρχων, εδρεύει σε ένα σατώ του 18ου αιώνα. Από τον κήπο του ξεπροβάλλει, ανάμεσα στους φοίνικες, μία επιβλητική θέα της Μασσαλίας.
Στο καφενείο, απέναντι από το δημαρχείο, δεν ακούγονται ευχάριστα λόγια για τον Revier.
Όπως λέει ο ιδιοκτήτης του καφενείου «τίποτα δεν έχει αλλάξει εδώ με το Εθνικό Μέτωπο. Το πεζοδρόμιο τους ζήτησα να φτιάξουν, αλλά τίποτα δεν έγινε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης