Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici: Υπεραμύνεται της ελευθερίας των χωρών να επιλέγουν τις μεταρρυθμίσεις για τη μείωση του ελλείμματος

Moscovici: Υπεραμύνεται της ελευθερίας των χωρών να επιλέγουν τις μεταρρυθμίσεις για τη μείωση του ελλείμματος
Ο ρόλος της Κομισιόν στην παρακολούθηση των προϋπολογισμών των χωρών είναι να βοηθάει τα κράτη μέλη να μην πέσουν με κανέναν τρόπο στην παγίδα της υπερχρέωσης, τόνισε
Υπεραμύνθηκε της αναγκαιότητας τα κράτη της Ε.Ε. να έχουν την ελευθερία να επιλέγουν τις μεταρρυθμίσεις και τις αναπροσαρμογές που πρέπει να κάνουν προκειμένου να μειώσουν το έλλειμμά τους ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, αντί να τους επιβάλλεται μια συγκεκριμένη λίστα μέτρων από τις Βρυξέλλες.
Ο γάλλος επίτροπος τάχθηκε σημείωσε ότι οι συστάσεις της Κομισιόν προς τις χώρες δεν πρέπει να είναι μια λεπτομερής λίστα μεταρρυθμίσεων, αλλά να επιτρέπει στα κράτη μέλη να επιλέξουν τις μεταρρυθμίσεις που θα πραγματοποιήσουν.
Όπως ανέφερε, κατά τη γνώμη του, ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην παρακολούθηση των προϋπολογισμών των χωρών είναι να βοηθάει τα κράτη μέλη να μην πέσουν με κανέναν τρόπο στην παγίδα της υπερχρέωσης και παράλληλα να φροντίζει σχετικά με τις κοινωνικές επιπτώσεις των πολιτικών που προωθούνται.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης