Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την Σερβία θα επισκεφθεί αρχές Μαΐου o Τσίπρας - Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σέρβο πρωθυπουργό

Την Σερβία θα επισκεφθεί αρχές Μαΐου o Τσίπρας - Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σέρβο πρωθυπουργό
H επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν ή λίγο μετά την επίσκεψή Τσίπρα στη Μόσχα για τους εορτασμούς του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου
Το Βελιγράδι θα επισκεφθεί στις αρχές Μαΐου ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με την εφημερίδα Novosti.
Η επίσκεψη συμφωνήθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού της Σερβίας Alexandar Voucic με τον ελληνα πρωθυπουργό ενώ και ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ivica Dacic επιβεβαίωσε ότι τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών έχουν ξεκινήσει τις διεργασίες για να προετοιμάσουν την επίσκεψη Τσίπρα στο Βελιγράδι.
Σύμφωνα με τη NOVOSTI «η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν ή λίγο μετά την επίσκεψή του στη Μόσχα όπου θα παραστεί στους εορτασμούς για τον τερματισμό του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου».
Στο ίδιο δημοσίευμα η εφημερίδα φιλοξενεί σχόλιο της διευθύντριας του σερβικού Κέντρου Εξωτερικής Πολιτικής Alexandra Joksimovic η οποία εκτιμά ότι «η επίσκεψη Τσίπρα στο Βελιγράδι θα βρεθεί κάτω από τους προβολείς των Βρυξελών διότι θα πραγματοποιηθεί την ίδια περίοδο με την επίσκεψη στη Μόσχα».
Η Joksimovic εκτιμά επίσης ότι «η Ελλάδα χρησιμοποιεί το φλερτ με τη Μόσχα για να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της θέση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Επισημαίνει δε ότι «η Ελλάδα ως μέλος του ΝΑΤΟ έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στην περιοχή και αναμένεται οι ΗΠΑ να πιέσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση για να ενισχυθεί η σταθερότητα της χώρας (σ.σ. Ελλάδας)».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης