Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διαμαντοπούλου: Εθνικός ηγέτης ή… εμμονικός ο Αλέξης Τσίπρας;

Διαμαντοπούλου: Εθνικός ηγέτης ή… εμμονικός ο Αλέξης Τσίπρας;
"Η δημαγωγία εμπεδώνει έναν βαθύ διχασμό και μίσος στους πολίτες: εμείς και οι άλλοι"
Μία μίνι ανασκόπηση των πεπραγμένων του Αλέξη Τσίπρα παραθέτει η Άννα Διαμαντόπουλου, καλώντας τον Πρωθυπουργό να επιλέξει είτε το ρόλο του Εθνικού Ηγέτη ή αυτόν του εμμονικού σε ιδεοληψίες αρχηγό κόμματος.
Ειδικότερα, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Αν. Διαμαντοπούλου υπογραμμίζει πως «71 μέρες κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, υπεγράφη η παράταση του προηγούμενου μνημονίου, έγινε πράξη νομοθετικού περιεχομένου, το κράτος κατελήφθη από συγγενείς και κομματικούς, δεν έχουμε κανέναν σύμμαχο στην Ευρώπη και η πραγματική οικονομία στράγγιξε για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και οι καταλήψεις συνοδεύονται από το δόγμα της απόλυτης ανοχής. Το βασικό επιχείρημα "αυτά έκαναν οι άλλοι", ενώ η δημαγωγία εμπεδώνει έναν βαθύ διχασμό και μίσος στους πολίτες: "εμείς και οι άλλοι".
Όπως εξηγεί αναλυτικά, ο Πρωθυπουργός μπορεί να επιλέξει για τον εαυτό του το ρόλο του Εθνικού Ηγέτη που πραγματικά βγάζει τη χώρα από το αδιέξοδο και αλλάζει οριστικά το πολιτικό σκηνικό της χώρας, ή τον εμμονικό σε ιδεοληψίες αρχηγό κόμματος που σπρώχνει τη χώρα σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες και το λαό σε περισσότερη δυστυχία για πολλά χρόνια.
«Αν επιλέξει το πρώτο, που σημαίνει νέα κυβέρνηση και ευρύτατη κοινοβουλευτική συμμαχία πάνω σε ένα Εθνικό Σχέδιο ελληνικής γραφής και εφαρμογής, οφείλουμε κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε σκληρά μαζί για τη χώρα μας και τα παιδιά μας.
Αν, όμως, επιλέξει το δεύτερο και προκρίνει τις αδιέξοδες λογικές μιας αριστερίστικης και ανερμάτιστης ομάδας που ήδη λαφυραγωγεί το Κράτος, αναπαράγοντας όλες τις παθογένειες του παρελθόντος όλα όσα έφεραν την κρίση και μας οδήγησαν στα μνημόνια, τότε γίνεται αδήριτη η ανάγκη μιας νέας συσπείρωσης προοδευτικών δυνάμεων για συλλογική δράση με σαφές σχέδιο για την αντιμετώπιση της άμεσα διαφαινόμενης καταστροφής και των μακροχρόνιων συνεπειών της. Τότε, θα είναι απόλυτη η ανάγκη και η δημιουργία ενός κόμματος που θα απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας από την «εσωτερική κατοχή» των δυνάμεων της οπισθοδρόμησης, του κρατισμού – κομματισμού και της αναξιοκρατίας» συμπληρώνει η Άννα Διαμαντοπούλου.
Καταλήγοντας, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ διατείνει πως «επειδή, η απόσταση από την καταστροφή είναι ελάχιστη, ελπίζω και εύχομαι για το πρώτο. Αλλά η Πατρίδα έχει δυνάμεις και για το δεύτερο - Η φύση και η Πολιτική δεν διατηρούν κενά επί μακρόν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης