Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Στρατούλης: Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος θα καταργηθεί – Οι πιστωτές έχουν «εμμονές»

Δ. Στρατούλης: Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος θα καταργηθεί – Οι πιστωτές έχουν «εμμονές»
Κατηγορηματικά διέψευσε τα δημοσιεύματα περί διατήρησης της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος 
«Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος θα καταργηθεί. Με όποιον τρόπο χρειαστεί να καταργηθεί, θα καταργηθεί» δήλωσε ο κ. Δημήτρης Στρατούλης, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, από την τηλεόραση του Mega.
Ο ίδιος τόνισε ότι διαψεύδει «κατηγορηματικά», οποιαδήποτε άλλη πληροφόρηση διαρρέει από τα Μέσα.
Ο υπουργός επανέλαβε ότι οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης παραμένουν, και αφορούν στις απαιτήσεις του ΔΝΤ και των ευρωπαίων εταίρων για μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων, αλλαγές στα εργασιακά, ιδιωτικοποιήσεις και αυξήσεις φόρων.
Απαιτούν «να συνεχιστούν οι μειώσεις των συντάξεων, δεν τους νοιάζει ακόμα και αν δεν παίρνει τίποτα ο συνταξιούχος και αν πεθάνει, κύριες, επικουρικές, εφάπαξ, ό,τι υπάρχει και κινείται, ΕΚΑΣ, τα πάντα, βλέπουν δημοσιονομικά εκεί, δεν βλέπουν ανθρώπους που πεινάνε και δεν τους ενδιαφέρει ακόμα και αν τους πεις αν κοιτάξουν έξω θα δουν ανθρώπους να ψάξουν στους κάδους των σκουπιδιών, λένε δεν θα κοιτάξουμε απέξω», σχολίασε αναλυτικότερα ο κ. Στρατούλης, με την απόκλιση δανειστών και κυβέρνησης να είναι εμφανής.
Ο κ. Στρατούλης αναφέρθηκε, ακόμα, στις απαιτήσεις των εταίρων να μην υπάρξει επαναφορά του κατώτατου μισθού, αλλά και των συλλογικών συμβάσεων, τονίζοντας ότι πρόκειται για «εμμονή» των πιστωτών.
Ειδικότερα, τόνισε πως «θέλουν, επιμένουν, εκεί την εμμονή τους, την εμμονή τους για ελεύθερες απολύσεις, με 1,5 εκατομμύριο ανέργους που μας έφεραν οι πολιτικές τις οποίες συμφώνησαν με τις κυβερνήσεις, θέλουν και άλλους ανέργους, θέλουν και άλλο αίμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης