Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jean - Marie Le Pen: Η κόρη μου ίσως εύχεται τον θάνατο μου - Να μην υπολογίζει στη συνεργασία μου

Jean - Marie Le Pen: Η κόρη μου ίσως εύχεται τον θάνατο μου - Να μην υπολογίζει στη συνεργασία μου
Αυξάνονται οι φωνές για την παραίτηση του κ. Le Pen
Να αποχωρήσει από το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (FN) της Γαλλίας κάλεσε τον Jean-Marie Le Pen, ιδρυτή του κόμματος, ο αντιπρόεδρός του, Φλοριάν Φιλιπό.
Το Εθνικό Μέτωπο σπαράσσεται από τη διαμάχη του κ. Λεπέν, επίτιμου προέδρου και την κόρη του, πρόεδρο του κόμματος, Marie Lepen.
Η Le Pen απαγόρευσε στον πατέρα της να είναι υποψήφιος σε προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, έπειτα από σειρά προκλητικών δηλώσεων που έκανε ο ιδρυτής του FN, κυρίως για τους θαλάμους αερίων των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης, τους οποίους έχει χαρακτηρίσει «λεπτομέρεια» της Ιστορίας.
Ο κ. Φιλιπό, ο οποίος συμμετέχει στις προσπάθειες της Λεπέν να «αποδαιμονοποιήσει» το Εθνικό Μέτωπο, πήγε ένα βήμα παραπέρα αναφερόμενος σε συνέντευξή του στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμός RMC στο ενδεχόμενο εκδίωξης του Jean Marie Le Pen από το κόμμα.
«Ποιο είναι το συμφέρον από την παραμονή του σε ένα κίνημα με το οποίο δεν μοιράζεται καμία από τις θεμελιώδεις αρχές;», διερωτήθηκε ο κ. Φιλιπό, ενώ πρόσθεσε ότι «η πιο αποδεκτή λύση» θα ήταν ο Jean Marie Le Pen «να αποσυρθεί, να συνταξιοδοτηθεί, να παραιτηθεί από το κίνημα».
Τίθεται «ζήτημα παραμονής του στο Εθνικό Μέτωπο», υπογράμμισε ο Φιλιπό. «Είτε θα απαντήσει ο ίδιος είτε το θέμα θα τεθεί και θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας», συνέχισε.
Αντιδρώντας στις δηλώσεις αυτές, ο Jean Marie Le Pen χαρακτήρισε το ενδεχόμενο αποχώρησής του «εντελώς παράλογο», προειδοποιώντας την κόρη του Marine για τον «κίνδυνο κατάρρευσης» του FN.
«Μου φαίνεται ότι είναι μια ιδέα εντελώς πρωτοφανής η οποία εμπεριέχει τον κίνδυνο κατάρρευσης του Μετώπου», προειδοποίησε μιλώντας στο RTL ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος.
«Αν ληφθεί αυτή η απόφαση, θα είναι εντελώς παράλογη διότι το κύρος που φυσικά διαθέτω στο εσωτερικό του Εθνικού Μετώπου θα προκαλέσει σημαντικές αναταράξεις και για την ίδια τη Marine μια απώλεια επιρροής την οποία δεν μπορεί να μετρήσει», πρόσθεσε ο Jean-Marie Le Pen.
«Η Μarine Le Pen εύχεται τον θάνατό μου, ίσως, είναι πιθανό, όμως δεν πρέπει να υπολογίζει στη συνεργασία μου», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης