Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Απόφαση σταθμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δικαιώνει την Αλουμίνιον έναντι της ΔΕΗ για θέματα τιμολογίου και state aid

Απόφαση σταθμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δικαιώνει την  Αλουμίνιον έναντι της ΔΕΗ για θέματα τιμολογίου και state aid
Γίνεται φανερό από την απόφαση ότι η ΔΕΗ κάνει κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της, καθώς, όπως αναφέρεται και στην απόφαση, αποτελεί μονοπώλιο.
Σε μια απόφαση σταθμό που δικαιώνει την Αλουμίνιον, εταιρία του ομίλου Μυτιληναίου, εναντίον της ΔΕΗ που καταχράζεται το μονοπώλιο της έλαβε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Στις 25/03/2015 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απεφάνθη εκ νέου ότι το μέτρο, δηλαδή η τιμή που λήφθηκε από τη διαιτησία δεν συνιστά κρατική ενίσχυση, κλείνοντας οριστικά την υπόθεση.
Ουσιαστικά με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βάζει οριστικό τέλος στο θέμα της τιμολόγησης της Αλουμίνιον από τη ΔΕΗ και τοποθετεί τα πράγματα στη θέση τους.
Γίνεται φανερό από την απόφαση ότι η ΔΕΗ κάνει κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της, καθώς, όπως αναφέρεται και στην απόφαση, αποτελεί μονοπώλιο.
Φαίνεται ότι η ΔΕΗ λειτουργεί αυθαίρετα και αντί να λειτουργεί θεσμικά ως προς την ελληνική βιομηχανία έχει προχωρήσει 2 φορές σε καταγγελία κατά της Αλουμίνιο της Ελλάδος για την τιμή που όρισε το διαιτητικό δικαστήριο ισχυριζόμενη ότι πρόκειται για κρατική ενίσχυση.
Την δεύτερη μάλιστα φορά όπως και σημειώνεται «η καταγγέλλουσα ζήτησε αρχικώς να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά της στην Αλουμίνιον είτε σε οποιαδήποτε τρίτο».
Δηλαδή επειδή δεν την βόλευε η απόφαση της διαιτησίας στην οποία ελεύθερα εισήλθε, η ΔΕΗ αποφάσισε να προχωρήσει σε καταγγελίες και να ισχυριστεί ότι η τιμή ρεύματος που όρισε η διαιτησία, η οποία είναι 45% ακριβότερη από τον μέσο όρο της Ευρώπης (31€/Mhw πληρώνει ένα αλουμινάδικο στην Ευρώπη και 44€/Mwh η Αλουμίνιον με απόφαση της διαιτησίας) είναι αθέμιτο πλεονέκτημα για την Αλουμίνιον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης