Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: «Φουντώνει» εκ νέου η ενδοοικογενειακή κόντρα των Le Pen

Γαλλία: «Φουντώνει» εκ νέου η ενδοοικογενειακή κόντρα των Le Pen
Δεν παραιτείται εντελώς από την πολιτική ο Jean Marie Le Pen, όπως απαιτεί η κόρη του Marine Le Pen
«Φουντώνει» εκ νέου η ενδοοικογενειακή κόντρα στο γαλλικό ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο, με τον πατέρα της νυν επικεφαλής του κόμματος, Jean Marie Le Pen, να δηλώνει σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters ότι δεν θα αποσυρθεί από την πολιτική, στην οποία θα παραμείνει μέχρι να πεθάνει.
Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις αυτές λαμβάνουν χώρα μία μόλις ημέρα μετά τη συμφωνία που επετεύχθη ώστε να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση της υποψηφιότητας του κόμματος στις περιφερειακές εκλογές, ύστερα από την ένταση που προκλήθηκε την περασμένη εβδομάδα από δηλώσεις του, όπου χαρακτήριζε «λεπτομέρεια» τους θαλάμους αερίου των ναζί, κάτι που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της κόρης του, Marine Le Pen.
Αν και ο Jean Marie Le Pen έκανε μία υπαναχώρηση, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν θα αποσυρθεί από την πολιτική, όπως ήταν απαίτηση της κόρης του, σημειώνοντας ότι «θα είμαι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για άλλα τέσσερα χρόνια, άρα καθόλου δεν αποσύρομαι».
«Θα πάω μέχρι το τέλος ή όσο το “Αφεντικό” δεν με ανακαλεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για την πιθανότητα να αντιμετωπίσει κυρώσεις όταν η ηγεσία του κόμματος συνέλθει για να συζητήσει τα σχόλιά του για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σημείωσε ότι «δεν βλέπω ποιος στο Εθνικό Μέτωπο μπορεί να φανταστεί την επιβολή κυρώσεων στον ιδρυτή που, για 40 χρόνια, ηγήθηκε του κόμματος στο οποίο εκείνοι μπορεί να έχουν ενταχθεί δύο ή τρία χρόνια πριν. Αυτό είναι αστείο».
Πρόσθεσε δε, ότι «θα χρειάζονταν έναν λόγο. Για ποιο λόγο, επειδή έδωσα μία συνέντευξη σε μία εφημερίδα; Αυτό δεν μπορεί να είναι σοβαρό», σημείωσε.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης