Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Απαλλάσσεται ο Β. Μαρινάκης από την υπόθεση των «στημένων» αγώνων - Παραπομπή 93 ατόμων

Απαλλάσσεται ο Β. Μαρινάκης από την υπόθεση των «στημένων» αγώνων - Παραπομπή 93 ατόμων
Ανάμεσα στους 93 βρίσκονται μεγαλομέτοχοι ομάδας της Σούπερ Λίγκας
Να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 93 άτομα και απαλλαγή για 59 για την υπόθεση των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο την περίοδο 2008 - 2011 εισηγείται στο δικαστικό συμβούλιο ο Εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Πούλιος.
Ανάμεσα στους 93 βρίσκονται μεγαλομέτοχοι ομάδας της Σούπερ Λίγκας, διεθνής ποδοσφαιριστής, προπονητές, στελέχη της Σούπερ Λίγκας, πρώην ποδοσφαιριστές αλλά και εν ενεργεία ποδοσφαιριστής ομάδας της Σούπερ Λίγκας.
Στην πρότασή του -4100 σελίδες- ο εισαγγελικός λειτουργός κάνει αναφορά σε συνολικά 51 στημένους αγώνες της επίμαχης περιόδου, σε όλες τις κατηγορίες (Super League, Football League, Κύπελο Ελλάδος) με την εμπλοκή παραγόντων του ποδοσφαίρου.
Ο κ. Πούλιος στην πρότασή του περιγράφει σωρεία εγκληματικών ενεργειών χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αγώνων, εκβιασμών και απειλών με τους δύο πρωταγωνιστές της μεγάλης υπόθεσης σε ρόλο συντονιστών ισάριθμων εγκληματικών οργανώσεων.
Οι κατηγορίες που ανά περίπτωση έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης κατ'επάγγελμα και συνήθεια, της εκβίασης με απειλή βλάβης του εξαναγκαζομένου, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και της δωροδοκίας και δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης