Δρίτσας: Δεν πουλάμε τα λιμάνια - Η κυβέρνηση δεν έλκεται από τη μυθοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων

Δρίτσας: Δεν πουλάμε τα λιμάνια - Η κυβέρνηση δεν έλκεται από τη μυθοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων
Η θέση του υπουργού Ναυτιλίας για τις ιδιωτικοποιήσεις
«Δεν πουλάμε τα λιμάνια και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας την Τετάρτη στην πρώτη του συνάντηση με τους διαπιστευμένους συντάκτες.
Πρόσθεσε πως κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έλκεται από τη μυθοποιήση των ιδιωτικοποιήσεων.
Αναφορικά με τις δηλώσεις Δραγασάκη από την Κίνα περί συμφωνίας με τους κινέζους να προχωρήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης, ο κ. Δρίτσας είπε πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε για τα γενικότερα ζητήματα, για ένα σύστημα συνεργασιών με τους κινέζους.
Σημείωσε ακόμη πως δεν υπάρχει κανένα θέμα στις σχέσεις με τον κ. Δραγασάκη.
Για το ΤΑΙΠΕΔ δήλωσε: «Θα επανακαθορίσουμε και θα απλοποιήσουμε το ρόλο του ΤΑΙΠΕΔ. Δεν έχουμε καταλήξει στην οριστική φόρμουλα. Ξεπερνάει την αρμοδιότητα του δικού μας υπουργείου».
Για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών:
«-Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή λιμενική βιομηχανία που να μην είναι δημόσια ως θεσμική πραγματικότητα. Κάποιες εξαιρέσεις μπορεί να βρει κανείς στην Αγγλία οι οποίες είναι αποτυχημένες.
-Το κράτος, η τοπική αυτοδιοίκηση και τα επιμελητήρια θα ασκούν τον δημόσιο έλεγχο και τη διοίκηση των λιμανιών.
- Μέσα στο δημόσιο λιμάνι μπορεί να δει κανείς περιπτώσεις ανάπτυξης των παραγωγικών δυνατοτήτων, όπως για παράδειγμα μεγάλες εισροές εμπορευμάτων».
Όσο αφορά το μεταναστευτικό ο κ. Δρίτσας στράφηκε κατά της αντιπολίτευσης χαρακτηρίζοντας αβάσιμες τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση ακολουθεί πολιτική ανοιχτών συνόρων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι καλή είναι η κριτική, αλλά η εκμετάλλευση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος μπορεί να γίνει επικίνδυνη.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι καμία κυβέρνηση στο παρελθόν δεν αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα του προβλήματος και προς επίρρωσιν αυτών σημείωσε ότι δεν είναι τυχαίο πως αυτή κυβέρνηση συνέστησε υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Δεν χρειάζονται η κριτική της αντιπολίτευσης και τα σχόλια του Τύπου για να συνειδητοποιήσουμε ότι το πρόβλημα εντείνεται διαρκώς, είπε και χαρακτήρισε αδιανόητα τα σχόλια ότι «ανοίξαμε τα σύνορα».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS